Protest anti-Valentine's Day : Top 10 - Destinatii romantice in Romania pentru Dragobete

  Dragobetele este o sarbatoare romaneasca celebrata pe 24 februarie sau în unele locuri pe sau la 28 februarie, l, 3 și 25 martie. Sărbătoarea de Dragobete este considerata echivalentul romanesc al sarbatorii Valentine's Day, sau ziua Sfântului Valentin, sarbatoare a iubirii. Etimologia cuvantului a fost dezbatuta de numerosi etnologi si filologi, propunandu-se variate explicatii pentru originea sa. Traditiile se pastreaza cu precadere in sudul si sud-vestul Romaniei.




  Acest articol vine ca anti-manifest a sarbatorii importate - Valentine's Day - deoarece noi sarbatorim Dragobetele si in loc sa plecam din tara hai sa descoperim romanta proprilor orase. Prin urmare va prezint un Top 10 - pe care l-am facut subiectiv. M-am gandit ca urmatoarele pot fi considerate Destinatii Romantice in Romania. Sper sa va placa, si sa-mi spuneti daca ati avut aceleasi experiente pozitive ca si mine.


 10. Drobeta Turnu Severin este un oras frumos, linistit. Mai poti vedea o bucatica din impresionantul pod al lui Apolodor. In apropiere ai Poiana Marului si Baile Herculane, locuri unde se poate schia, sau va puteti relaxa intr-o baie termala. De asemenea daca sunteti pasionati de istorie aveti o multitudine de alegereri de la vestigiile fostului castru roman, la Cetatea Severinului  era cea mai importanta reduta strategica de pe Dunare, pana la Palatul Cultural care mai bine de un deceniu (1913-1924) a fost pusa la dispozitia publicului prima sala.
Cazare de Dragobete in Droberta Turnu Severin:
1. Hotel Clipa
2. Hotel Flora  - 183 Ron - camera matrimoniala
3. Hotel Tudor - 170 Ron - camera matrimoniala


  9.Tulcea. Sunt multe hoteluri si restaurante aici, este un oras turistic cu adevarat, si chiar si acum iarna poti sa faci o croaziera mai lunga sau mai scurta pe Dunare. Nu ai cum sa te plictisesti in Tulcea, sunt foarte multe posibilitati de distractie. Exista chiar si un fascinant Muzeu al Deltei Dunarii, ca sa nu mai vorbim de Muzeul de istorie sau cel de arta.
Cazare de Dragobete in Tulcea:
1.Vila Onix - 130 Ron - camera matrimoniala
2.Pensiunea Dobrogeana - 80 Ron - camera matrimoniala
3.Pensiunea Ramona - 80 Ron - camera matrimoniala


   8.Satu Mare este un oras mai greu de definit si de descris, si poate nu s-a mai gandit nimeni la Satu Mare ca destinatie romantica, insa va spun eu ca merita sa-l considerati si asa. Deci mai mult, mult mai mult decat o escala in drum spre vest! Este in apropiere frumoasa localitate Petea si Negresti Oas, este si minunata Tara a Oasului. O frumusete inegalabila.
Cazare de Dragobete in Satu Mare:
1.Pensiunea Regal - 90 Ron - camera matrimoniala
2.Hotel Melody - 160 Ron - camera matrimoniala
3.Hotel Cardinal - 150 Ron - camera matrimoniala


  7.Timisoara ofera celui ce poposeste pe meleagurile ei o multitudine de locuri de cunoastere a trecutului si prezentului, e vestigiilor istorice, a institutiilor stiintifice si culturale, a muzeelor si galeriilor de arta, teatrelor si salilor de concert, a restaurantelor traditionale dar si a celor de tip recent, a cluburilor de noapte si a discotecilor. Asa cum veti vedea paleta ofertelor este una generoasa si satisface gusturile dintre cele mai diferite. Ce este frumos la Timisoara este ca e un oras foarte verde. Sunt foarte multe parcuri, inclusiv un parc cu numele extrem de romantic... Parcul Rozelor. Daca ziua puteti sa va plimbati prin parc atunci seara este rezerrvata Centrului Istoric si restauranturilor/cluburilor de aici.
Cazare de Dragobete in Timisoara:
1.Pensiunea Yasmine - 110 Ron - camera matrimoniala
2.Pensiunea Venus - 77 Ron - camera matrimoniala
3.Hotel Sydney - 64 Ron - camera matrimoniala
*Hostel 32 Romulus - 72 Ron - camera twin


   6.Bucuresti nu este Micul Paris? Si Parisul nu este orasul indragostitilor? Pai atunci Bucuresti este clar o destinatie romantica pentru Romania. Prea mare ca sa fie explorat cum trebuie intr-un singur weekend dar pe de alta parte, trei zile este de ajuns pentru a sustine o atmosfera romantica cu plimbari in Centrul Istoric si iesiri la restaurante italiene.
Cazare de Dragobete in Bucuresti:
1.Wonderland Hostel - 52 Ron - camera matrimoniala
2.The Midland Hostel - 120 Ron - camera matrimoniala
3.Vila Gabriela - 85 Ron - camera matrimoniala


   5.Iasi. Fosta capitala a Moldovei te asteapta cu toata zestrea ei culturala, care nu este de neglijat. Palatul culturii trebuie vizitat pe indelete in curs de mai multe zile. Mai este si Biserica Trei Ierarhi, mai este si apropiata padure de la Ciric. Si sunt si vreo cateva hoteluri de mare lux si mare traditie in centru.
Cazare de Dragobete in Iasi:
1.Pensiunea Sara - 120 Ron - camera matrimoniala
2.Casa Oana - 75 Ron - camera matrimoniala
3.Pensiunea Ambiance - 110 Ron - camera matrimoniala


  4.Constanta. Sa mergi la plaja in mijlocul lui februarie? Nu pare atat de nebunesc pe cat suna. In primul rand, ne aflam in cel mai extra dintre extrasezoane. Deci sigur vei gasi o afacere avantajoasa din punct de vedere al pretului la cazare. In al doilea rand, plajele vor fi libere in loc sa fie pline de turisti, gunoaie si tot felul de vanzatori ambulanti. De ce sa nu faceti un picnic pe un petec de nisip izolat si sa va pierdeti privirile intr-un apus nesfarsit? Nu uitati insa sa va imbracati bine.
Cazare de Dragobete in Constanta:
1.Hotel Cora - 89 Ron - camera matrimoniala
2.Hotel Splendit - 95 Ron - camera matrimoniala
3.Vila George - 60 Ron - camera matrimoniala


  3.Sighisoara. Stradutele inguste, casele viu colorate, fiecare colt al cetatii te arunca parca intr-un timp in care tu erai o printesa capricioasa iar partenerul tau, un frumos cavaler. Niciun indragostit nu trebuie sa rateze Sighisoara. Cetatea medievala este probabil locul cel mai potrivit in care sa-ti traiesti mai viu ca oricand povestea de dragoste - a la Romeo si Julieta.
Cazare de Dragobete in Sighisoara:
1.Burg Hostel - 50 Ron - camera matrimoniala
2.Gia Hostel - 63 Ron - camera matrimoniala
3.Hotel Casa Wagner - 83 Ron - camera matrimoniala


  2.Cluj Napoca. Un oras invaluit in prospetimea tineretei, locul de joaca a lui Peter Pan - un loc ideal unde puteti sa reveniti la freamatul anilor de studentie, a primelor momente de libertate si facultate. O plimbare in gradina botanica  v-ar face sa va simtiti zei pe un regat doar al vostru. Un oras care niciodata nu doarme, iar ce se petrece in Cluj, ramane in Cluj. Un oras mereu tanar si vesnic indragostit al marilor iubiri!
Cazare de Dragobete in Cluj Napoca:
1.Transylvania Hostel - 85 Ron - camera matrimoniala [cel mai bun hostel din Romania, distinctie HostelWorld]
2.Retro Hostel - 60 Ron - camera matrimoniala
3.City Center Hostel - 49 Ron - camera matrimoniala


  1.Sibiu.Ai zice ca aici e locul! Sibiul te va lasa, cu usurinta, sa alegi ceea ce-ai visat mereu: o zi intreaga numai pentru voi doi, lenevind in camera sau profitand la maxim de rasfatul pe care minunatul oras ti-l asaza la picioare cu plimbarea pe stradutele inguste cu pavaje din perioada medievala, sau inca o fotografie la Podul Minciunilor, cu sarutul furat la lumina unui felinar, care devine al tau pentru totdeauna si decizii. Ornamentele podului din fonta, intre dale si flori roz, acoperisurile rosii cu "ochi" oblici, vazute din Turnul Sfatului si muntii incarcati de zapada, transforma clipa pentru un moment un univers impartit la doi.
Cazare de Dragobete in Sibiu:
1.Pensiunea Zanzi - 120 Ron - camera matrimoniala
2.Pensiunea Alexia - 77 Ron - camera matrimoniala
3.The Old Town Hostel - 150 Ron - camera matrimoniala

  Spune-mi in ce oras din Romania ai prefera sa iti petreci Dragobetele?

*Imi cer scuze pentru eventualele discordante intre preturile afisate pe site si cele de blog. In cele mai multe cazuri pensiune/hostelurile/hotelurile nu si-au actualizat preturile pe site.

Totul despre Hostel