Categoriile de hosteluri - Partea IV - a

Fie ca este vorba de eco-hostelurile din Costa Roca, fie hostelurile ,,treehouse" din Turcia, fie ,,flashpacking" hosteluri din Lisabona pana la castelurile bantuite transformate in hostelurile din Scotia, hostelurile pot fi de toate marimile si tematicile si am facut o selectie la cele mai importante categorii de hosteluri existente pe piata mondiala.

Hosteluri ieftine

Unu din cele mai importante lucruri atunci cand calatoresti este sa poti gasi cazare cat mai ieftina si conditii cat mai bune ca la urma urmei tot ce ii trebuie este sa fie curat, sa mearga dusurile si personalul sa fie amabil si pretul pentru camera sa fie pentru orice buzunar.

Desi pe Hostelworld sunt foarte multe hosteluri, pensiuni si hoteluri care pot sa fie cu preturi egale sau aproximativ egale m-am gandit sa aleg doar opt hosteluri care au primit distinctie speciala de la Hostelworld fiind cele mai ieftine si care au o nuanta aparte fata de celalate hosteluri.

Pentru mai multe sfaturi legate de calatorie ieftina intrati aici.

Slivery Moon Bungalow, Koh Pha Ngan, Tailanda


Insula Koh Pha Ngan din Thailanda este cea mai hedonista si una dintre destinatiile principalele din Thailanda renumite din lume. In fiecare luna, mii de călători vin la Haad Riin pentru unul dintre cele mai mari si cele mai salbatice festivitati - "Petrecea de Luna Plina".

Dupa mania ,,Petrecerii de Luna Plina", se poate face o usoara plimbare de-a lungul plajei, pentru a va reincarca bateriile. Hostelurile din Thailanda au tendinţa de a fi destul de ieftine, iar aici paturile incep de la pretul de € 2.34.

Un oaspete scrie: "Produsele alimentare a fost uimitore, şi este atât de frumos sa fi pe plaja, doar cu padurea in spatele tau, fara nici un zgomot. Aici ai posibilitatea sa iti culegi fructe proaspete din copaci si sa te relaxezi cu bere privind la apusul de soare, superb!! "(Postat la data de 9 iunie 2009)

Vrei sa stii mai multe despre Thailanda aici
Vrei sa stii mai multe despre aceasta cazare aici

Institutul J.F.K., Contepec, Mexic


Michoacan este unul dintre cele mai frumoase (si cele mai vizitate) provincii din Mexic. Zona inconjuratoare Contepec se mandreste cu piesaje uimitoare si cu un spectacol inedit - migrarea de aproximativ 60 milioane fluturi Monarch.

Desi ar putea parea departe de civilizatie, Contepec este de fapt la o distanta de cateva ore de Mexico City.

Această mica bijuterie ofera posibilitatea de a face voluntariat, oportunitati de ecoturism si multe altele, iar toate facilitatile de baza le puteti gasi doar cu € 0.66 pe noapte!

Vrei sa stii mai multe despre Mexic aici
Vrei sa stii mai multe despre aceasta cazare aici


Hostel ELF, Praga, Republica Ceha


Acesta locatie este luata cu asalt in special in preajma sarbatorilor de Craciun, datorita numeroaselor piete cu o gama larga pentru cadourile de Craciun si nu numai.
Din cauza fluxului mare de vizitatori atat iarna cat si in alt anotimp, hostelurile din Praga tind sa fie mai scumpe decat in restul Republicii Cehe.

De aceea, hostelul ELF este locul ideal pentru a sta in Praga fiind si aproape de statia de autobuz, si datorita atmosferii pline de viata si prietenoase punctul cel mai important este ca au paturile pornind de la numai € 9.36!

Un oaspete scrie: "atmosfera buna, distractie placuta si cu siguranta un loc bun pentru a intalni oameni si de a petrece o buna parte din timpul tau liber!" (Postat la data de 18 februarie 2009)

Vrei sa stii mai multe despre Republica Ceha aici
Vrei sa stii mai multe despre aceasta cazare aici


Backpackers Baluch, Cordoba, Argentina


Cordoba, amplasat în poalele Muntilor Sierras Chicas, este al doilea oras din Argentina. Strazile sale vechi sunt captuşite cu arhitectura coloniala pastrandu-se pana in zilele noastre datorita interventiei UNESCO - "Jesuit Block'' fiind de o valoare nemasurabila din Buenos Aires.

Pentru cei care aleg orasul Cordoba hostelurile de acolo sunt excelente, de asemenea, şi un pat la Backpackers Baluch costa numai in jur de 5 € pe noapte. Hostelul este stabilit într-o proprietate fermecătoare datorita vechimii, cu balcoane elegante şi un top-class terasa pe acoperiş pentru relaxare.

Un oaspete scrie: "Am venit pentru week-end si am ramas pana la urmatorul weekend, de asemenea! Distractie Mare in preturi surprinzator de ieftine. Un loc foarte bun pentru intalnirile cu prietenii ... "(Postat la data de 3 iunie 2009)

Vrei sa stii mai multe despre Argentina aici
Vrei sa stii mai multe despre aceasta cazare aici


Goodbye Lenin Hostel, Zakopane, Polonia


Oraşul Zakopane este capitala Poloniei pentru activitatile in aer liber , iar in timpul iernii ofera unele dintre cele mai ieftine partii de sky din Europa.

Un pic mai scump decat altele -, dar cu pretul de € 10, pe noapte! - Goodbye Lenin Hostel este locul ideal in care puteti explora peisajele naturale din Polonia.

Un oaspete scrie: "Personalul a fost foarte prietenos si de ajutor, a recomandat locuri si lucruri de facut in timp ce eram gazduiti in Zakopane. Hostelul este dragut si ciudat, are o atmosfera cu adevarat relaxanta. "(Postat la data de 28 iulie 2009)

Vrei sa stii mai multe despre Polonia aici
Vrei sa stii mai multe despre aceasta cazare aici


Cosy GuestHouse, Jodhpur, India


Incoronat de uimitor Mehrangarh Fort, Jodhpur este unul dintre orasele cele mai frumoase din India. Cunoscut sub numele de "Orasul Albastru", datorita culorii de cobalt a multora dintre case, iar denumirea in limba indiana este "Rajasthan", de la cel mai ,,fermecător".
De fapt sunt hosteluri mai ieftine decat Cozy GuestHouse cu preţuri si mai mici de 2,00 € pe noapte. Dar, cu un pat aici intr-o singura camera incepe de la € 4.50, si precum are un rating excelent de 90% ceea cel face deosebit de atractiv.

Un oaspete scrie: "Proprietarul Dl Joshi este fantastic. Bucataria lor este uimitoare, am mancat aproape fiecare masa acolo. "(Postat la data de 23 martie 2009)


Vrei sa stii mai multe despre India aici
Vrei sa stii mai multe despre aceasta cazare aici


Wildebeest Camp, Nairobi, Kenya


Majoritatea calatorilor care vin la Nairobi sunt pentru a urca in apropierea Muntelui Kilimanjaro (cel mai inalt munte din Africa), sau pentru a vizita rezervatiile naturale din Kenya. Nairobi este un bun punct de plecare catre orice locatie de pe continentul african dispunand de legaturi excelente intre toate locatiile din Africa.

Wildebeest Camp creeza o atmosfera relaxanta, ideala pentru a obtine un pic de odihna inainte de a porni spre inima Africii. De asemenea au si un birou de informare pentru a ajuta turistii cu orice măsuri de care ar avea nevoie pentru a avea un sejur cat mai placut. Un pat într-unul din safari lor groovy nu costa mai mult de € 5.50.

Vrei sa stii mai multe despre Kenya aici
Vrei sa stii mai multe despre aceasta cazare aici


Petra Gate Hostel, Petra, Iordania


Localitatea Petra a fost descrisa ca "una dintre cele mai pretioase proprietati din patrimoniul cultural al omului". In mod normal, cu cat esti mai aproape de o locatie cu multa cultura si istorie cu atât mai mult preturile incep sa creasca; din fericire pentru noi in Petra nu se intampla asa ceva.
Preturile la Petra Gate Hostel incep de la aproximativ € 8, pentru o noapte. Dar asta nu e tot Petra Gate hostel mai ofera : mese festive, dansurile extravagante ale beduinilor si renumitele lor pipe ,,Shisha" si asta e totul ca clientul sa se simta cat mai in largul sau.

Un oaspete scrie: "Excelent - mese delicioase, sfaturi excelente, şi ne-a chemat un taxi cu pret mult mai ieftin decat daca l-am fi gasit noi. Il recomandam cu cea mai mare placere."(Postat la data de 5 august 2009)

Vrei sa stii mai multe despre Iordania aici
Vrei sa stii mai multe despre aceasta cazare aici


Totul despre Hostel