Achiziţionarea de bilete CFR prin Internet, cu plata online

De la data de 30 octombrie 2009, CFR Călători lansează un nou serviciu – „Bilete CFR Online”.Acesta oferă posibilitatea achiziţionării prin Internet, cu plata online, de bilete CFR pentru traficul intern la toate trenurile accelerate, rapide şi intercity, oricărui utilizator – persoană fizică sau juridică – care este înregistrat pe adresa web: www.cfrcalatori.ro. Toate detaliile necesare călătoriei vor fi transmise pe email, fiind accesibile şi din profilul propriu de utilizator.
 
Avantejele utilizării serviciului „Bilete CFR Online”
Ø   Se va economisi timp, evitându-se aglomeraţiile din staţiile şi agenţiile CFR, deoarece nu va mai fi necesară deplasarea la unităţile de vânzare CFR pentru procurarea biletelor.
Ø   Biletele CFR cumpărate online sunt nominale, iar călătorii se pot prezenta direct la tren cu acestea tipărite (la orice imprimantă) sau cu „ID-ul biletelor” plus un act de identitate. Este recomandabil ca în tren clienţii să se prezinte cu biletul tipărit.
Ø   Se pot achiziţiona oricând şi oriunde în ţară, 7 zile din 7, numai cu anticipaţie între 3 şi 30 de zile, pentru adulţi, copiii, elevi sau studenţi, la toate trenurile care circulă cu regim de rezervare în trafic intern.
Ø   Plata online se face prin card bancar, utilizând un produs de comerţ electronic furnizat de Raiffeisen Bank.
 
Utilizarea serviciului „Bilete CFR Online” de către agenţiile de turism
Ø   Agenţiile de turism în calitate de “distribuitori autorizaţi” vor avea posibilitatea să vândă bilete CFR online pentru clienţii proprii.
Ø   Pentru a deveni “distribuitor autorizat” al acestui serviciu este necesar ca firma să aibă licenţă de turism şi să încheie un contract de prestări servicii cu CFR Călători.
Ø   Utilizarea serviciului de  către “distribuitorii autorizaţi” nu presupune costuri suplimentare.
Ø   Se poate utiliza orice PC conectat la Internet, iar biletele se pot tipări la orice imprimantă, nefiind necesare echipamente specializate.
 
Alte detalii despre noul serviciu
Ø   Pentru achiziţionarea altor tipuri de bilete CFR sau oferte tarifare care nu sunt disponibile prin serviciul “Bilete CFR online” este necesar să vă adresaţi direct la ghişeele de vânzare CFR.
Ø   Biletele CFR Online nu permit amânarea, anticiparea sau întreruperea călătoriei.
Ø   Numărul maxim de călători pentru care se pot solicita locuri într-o singură tranzacţie online diferă în funcţie de tipul de vagon.
Ø   În cazul în care se doreşte cumpărarea de bilete CFR online (într-o singură tranzacţie) pentru grupuri mai mari, este necesar să vă adresaţi direct la unităţile de vânzare ale CFR Călători.
 
Odată cu lansarea acestui serviciu, CFR Călători activează şi noua pagină web a companiei www.cfrcalatori.ro care va permite utilizarea rapidă a serviciilor: „Bilete CFR Online” şi „Rezervare Online” (rezervări de locuri online în trafic intern pentru persoane fizice, fără plata pe loc a acestora), dar şi accesarea facilă a informaţiilor despre ofertele şi serviciile puse la dispoziţia călătorilor. 
 
Sursa : http://www.cfrcalatori.ro
Data : 29-10-2009

Totul despre Hostel