Vis+Business = Hostel


                  În primul şi primul rând de unde atâta pasiune pentru hosteluri, că la urma urmei cineva ar putea spune că sunt doar nişte simple unităţi de cazare şi nimic mai mult care aduc un profit substanţial doar pe termen mediu sau lung.
            Ei bine, pasiunea mea începe de când eram în ultimul semestru din anul I şi încă eram in AIESEC tocmai când am vrut să ies din AIESEC, a venit o oportunitate interesantă şi deosebită printr-un proiect de la JAR (Junior Achivement Romania) prin care trebuia să construiesc alături de o echipă din Aiesec, cea mai bună companie şi ne-am ales să prezentăm un hostel. La ora aceea nu ştiam deloc ce înseamnă un hostel şi in ce consta. Din  păcate cineva din echipa noastră ne-a înscris la altă secţiune, la secţiunea de turism şi faza cea mai distractivă a fost că am aflat tocmai la Bucureşti că suntem de fapt la secţiunea de turism.
            Totul a ieşit foarte bine, am câştigat locul I, am apărut şi la Realitatea Tv alături de echipa mea, ceea ce ne-a făcut să ne simţim foarte mândri.
            După această etapă, Iuliana Csapo, membru Aiesec, care tot ea a avut iniţiativa să concepem cea mai bună afacere în jurul unui hostel şi-a deschis propriul hostel în Cluj Napoca şi a fost foarte tare, că în sfârşit puteam să vad cum prind fiinţă ideile pe care le-am scris pentru proiectul de JAR şi mi-am dorit tare mult să lucrez în hostel.
            Acum, că m-am văzut că lucrez pentru hostel, nu ştiam ce să fac cu al doilea serviciu, eram area manager pentru AD CONSULTING din Bucureşti şi timp de 6 luni am lucrat în cele două joburi deodata. La hostel tură de noapte şi pentru firma de consultanţă ziua. O adevărată distracţie de la chestionare, la focus group până la angajări până mi-am dat demisia.
Am lucrat timp de doi ani pentru Transylvania Hostel şi de acolo am prins ,,microbul de hostel". Ce mi se pare diferit de orice alta unitate de cazare este cum interationezi cu persoanele pe care nu le cunoşti şi cum afli direct de la ele cum sunt ca popor, ca mentalitate, ca disciplina si chiar ca grad de socializare. Am observat că persoanele din unele ţări sunt mai deschise decât credem şi alte persoane din diferite ţări considerate ,,prietenoase" sunt toate opuse.  
            Sper că în viitor să am şi eu propriul hostel şi de fapt aici am vrut să ajung, dar a trebuit să fac un scurt istoric despre cum am ajuns să mă dedic aşa de mult hostelurilor.
            Eu îmi văd propriul hostel destul de stufos astfel încât să satisfacă cerinţele fiecăruia, de la camere matriomiale cu baldachin, camere single cu diferite tematici până la dormitoare cu 4,6 respectiv 8 paturi în cameră fiecare dormitor cu caracterul lui propriu situat chiar în centru Clujului pe Bulevardul Eroilor, iar numele hostelului cred că o să fie ZUBU Hostel.
            După cum vedeţi în poză acestă cladire vreau să o transform într-un hostel. Visez ca la parter să fie restaurant, alături un birou de traduceri/fax/xerox şi deasupra hostelul în sine. Dacă reuşesc să fac tot ce mi-am propus şi mişcarea o să aibă succes vreau să mă extind în trei axe. Prima axă Cluj Napoca - Sighişoara - Braşov - Bucureşti, a doua axă Oradea - Sighet - Cluj Napoca şi a treia axă Timişoara - Cluj Napoca - Suceava - Iaşi - Constanţa.
            Dacă reuşesc să mă extind aşa cum doresc următorul lucru pe care o să-l fac o să fie propria firmă de autobuze care să circule pe aceste rute şi propria firmă de închirieri de maşini.
            Sper că în 30 - 40 de ani să reuşesc să fac ceea ce am scris aici, poate mai repede ca pe urmă să mă pot dezvolta spre Europa Centrală şi Vest.

P.S.: Offtopic vă invit să vă alăturaţi grupului meu de discuţi despre hosteluri. Abonaţi-vă la Totul despre hostel !

One Response to Vis+Business = Hostel

  1. Suna bine .. sper sa ma iei si pe mine in echipa care va contura aces tzel. Dar iti repet -> mergi pe obiective SMART :D !

    S – specific;
    M – masurabil;
    A – (de) atins/abordabil;
    R – relevant;
    T – incadrat in timp.
    http://www.leadershipcenter.ro/obiective-smart.html

    Mishto articolu...

Totul despre Hostel