Mini-ghiduri turistice : Marea Britanie partea - I -

          Minighiduri turistice sunt folositoare pentru îţi trasează o linie pe care poţi să o urmezi sau doar să te inspiri pentru propria călătorie unde poţi să afli diverse informaţii pe care probabil nu le ştiai.
         Mai jos o să găsiţi o serie de ghiduri turistice deocamdata doar engleză.
         Azi o să vă ofer gratuit minighidurile pentru oraşele din Regatul Unit al Marea Britanii şi al Irlandei de Nord alături de o scurtă despre despre oraşul respectiv şi pe care de asemenea le puteţi şi printa dacă doriţi.

Aberdeen

Aberdeen (scoţiană Obar Dheathain) este un oraş în nord-estul Marii Britanii, în Scoţia, centru administrativ şi port comercial la Marea Nordului. Situat la gurile de vărsare ale râurilor Dee şi Don, este important centru de pescuit, industrie textilă şi construcţii navale.Aberdeen a fost burg regal din secolul al XII-lea şi reşedinţă regală scoţiană în secolele XII - XIV. L-a susţinut pe Robert I în războaiele pentru independenţa Scoţiei, iar pentru o perioadă a fost cartierul general al lui Eduard I. Din anii 1970, Aberdeen s-a dezvoltat rapid, devenid principalul centru britanic al industriei petroliere şi al industriilor auxiliare acesteia, din Marea Nordului. (sursa)
Apasă aici pentru ghid 
                                Cazare hosteluri în Aberdeen                              

Belfast

 Belfast (Irlandeză: Béal Feirste) este un oraş în Regatul Unit. Este este capitala şi cel mai mare oraş al Irlandei de Nord. Din punct de vedere administrativ, este organizat ca un district.(sursa)

 

 

Apasa aici pentru ghid

Cazare hosteluri în Belfast

               Birmingham

Birmingham este al doilea oraş ca mărime în Regatul Unit. Este un Burg Metropolitan în cadrul Comitatului Metropolitan West Midlands în regiunea West Midlands. Pe lângă oraşul propriu-zis Birmingham, districtul conţine şi oraşul Sutton Coldfield.
Centrul acestuia atrage mulţi vizitatori datorită clădirilor din epoca Victoriană, incluzând Primăria, Consiliul local, Muzeul Oraşului şi Galeria de Artă cu colecţiile pre-Raphaelite. De asemenea există multe clădiri istorice precum Biserica Sf Martin din secolul al XIV-lea, Catedrala Sf Philip şi catedrala catolică Sf Chad.(sursa)

 Apasa aici pentru ghid

Cazare hosteluri în Birmingham


Blackpool

Blackpool este un oraş şi o Autoritate Unitară în regiunea North West England şi este un important centru turistic încă din secolul XIX.
Apasa aici pentru ghid 

Cazare hosteluri în Blackpool


Bournemouth

Bournemouth este un oraş şi o Autoritate Unitară în regiunea South West England. Este o staţiune turistică foarte mare pe coasta de sud a Marii Britanii.(sursa)
Apasa aici pentru ghid

Cazare hosteluri în Bournemouth


Bristol

Bristol este un oraş şi un comitat ceremonial al Angliei. Oraşul Bristol este situat la graniţa dintre patru comitate: Avon , Bath and North East Somerset, North Somerset şi South Gloucestershire.
Numele oraşului provine din limba engleză veche în care "brycgstow" înseamnă "locul de la pod". Podul este şi astăzi simbolul oraşului şi atrage numeroşi turişti.
Bristol este considerat pe bună dreptate unul dintre cele mai vechi porturi din Insulele Britanice. Încă din secolul VI î.Hr., oraşul a fost un centru de schimb important pentru mărfurile transportate pe calea apei. Poziţia sa strategică de la confluenţa râurilor Avon şi Frome a făcut ca saxonii să extindă şi să adapteze castelul care se ridica în vechime pe aceste locuri, transformându-l în citadelă şi în reşedinţa contelui de Gloucester. În Evul Mediu târziu şi la începutul Renaşterii, importanţa oraşului a crescut. Bristol a devenit cel mai important port al Angliei. În 1497, de aici a ridicat ancora, îndreptându-se către apus, John Cabot, care a atins continentul american după Cristofor Columb.(sursa)
Apasă aici pentru ghid

Cazare hosteluri în Bristol

Cardiff

Cardiff (galeză Caerdydd) este un oraş şi una dintre cele 22 zone de consiliu ale Ţării Galilor. Este totodată capitala Ţării Galilor. Până în Secolul XIX Cardiff era un oraş mic, dar odată cu dezvoltarea industriei în regiune, oraşul a devenit un port important.(sursa)

 

 Apasă aici pentru ghid 

Cazare hosteluri în Cardiff

 

Derry

Derry sau Londonderry (irlandeză: Doire sau Doire Cholm Chille) este un oraş în Irlanda de Nord. Este organizat ca un district din punct de vedere administrativ. (sursa)
Apasă aici pentru ghid

Cazare hosteluri în Derry

 Doncaster

Doncaster este oraş şi un Burg Metropolitan în cadrul Comitatului Metropolitan South Yorkshire în regiunea Yorkshire and the Humber. Pe lângă oraşul propriu zis Doncaster cu o populaţie de aporoximativ 128.000 locuitori, districtul metropolitan mai conţine şi oraşele Askern, Bawtry, Conisbrough, Mexborough, Stainforth, Tickhill şi Thorne.(sursa)
 Apasă aici pentru ghid 
Cazare hosteluri în Doncaster
 

Dundee

Dundee (scoţiană Dùn Dèagh) este un oraş în nord-estul Marii Britanii, în Scoţia, port la Marea Nordului. Este una dintre cele 32 subdiviziuni ale Scoţiei. (sursa)
 
Apasă aici pentru ghid 
Cazare hosteluri în Dundee

 Durham

Durham (ˈdʏrəm) este un oraş şi un district nemetropolitan în Regatul Unit, reşedinţa comitatului County Durham, regiunea North East, Anglia. Districtul are o populaţie de 92.200 locuitori, din care 42.939 locuiesc în oraşul propriu zis Durham.
Cetatea şi Catedrala din Durham au fost înscrise în anul 1986 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Universitatea este una din cele mai bine cotate din Marea Britanie, şi a treia ca vechime, după Oxford şi Cambridge.(sursa)

     Apasă aici pentru ghid 



Edinburgh

Edinburgh ([ˈɛdɪnb(ə)ɹə], scoţiană Dùn Éideann) este un oraş de pe coasta de est a Scoţiei, şi capitala acesteia din 1437. Este una dintre cele 32 subdiviziuni ale Scoţiei. În oraş se află sediul Parlamentului scoţian, care a fost restabilit în 1999.
Edinburgh este celebru pentru festivalul său, care grupează mai multe festivaluri mai mici.
Oraşul Edinburgh a fost înscris în anul 1995 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.(sursa)

 

Apasă aici pentru ghid

Cazare hosteluri în Edinburgh

Exeter

Exeter este un oraş şi un district nemetropolitan în Regatul Unit, reşedinţa comitatului Devon, în regiunea South West, Anglia.(sursa)

 

Apasă aici pentru ghid

Cazare hosteluri în Exeter

 

Glasgow

Glasgow (scoţiană Glaschu, scots Glesca) este cel mai mare oraş din Scoţia, Regatul Unit. Oraşul are o populaţie de 1,749,154 de locuitori, deşi 2,1 milioane de persoane trăiesc în zona metropolitană Glasgow.(sursa)

Apasă aici pentru ghid

Cazare hosteluri în Glasgow

 

 

Guernsey

Guernsey (Limba Dgèrnésiais: Guernési, franceză Guernesey) este o dependenţă a coroanei britanice formată din câteva Insule ale Canalului. Este situată în largul coastelor Normandiei, iar în timpul verii este o destinaţie agreată de turişti atât francezi cât şi englezi. Apărarea şi relaţiile internaţionale sunt asigurate de Regatul Unit dar Guernsey nu face parte din acesta şi nici din Uniunea Europeană. Din bailiwickul Guernsey mai fac parte şi insulele Alderney, Sark, Herm, Jethou, Brecqhou, Burhou, Lihou şi alte insule mai mici.(sursa)


Apasă aici pentru ghid

Cazare hosteluri în Guernsey

 

Hull

Kingston upon Hull (numit uneori simplu Hull) este un oraş şi o Autoritate Unitară în regiunea Yorkshire and the Humber.(sursa)
Apasă aici pentru ghid

Cazare hosteluri în Hull

 Minighidurile au fost oferite de Arrival Guides .                                                          

2 Responses to Mini-ghiduri turistice : Marea Britanie partea - I -

  1. Am fost in majoritatea oraselor prezentate mai sus, iar in Hull chiar am stat o luna si jumatate. Marea Britanie (mai ales Scotia) chiar merita vazuta...

  2. Buna Razvan, ma bucur sa vad ca imi urmaresti blogul :) si sper sa gasesti informatiile postate folositoare:)

Totul despre Hostel