Ai grija sa nu ajungi din turist in victima... -Atentie Bulgaria

Deschideti bine ochii atunci cand va uitati pe ofertele din Bulgaria, pentru vacanta de iarna. Solicitati date despre agentie si chiar trimiteti un e-mail sau sunati la hotel sa va asigurati ca va asteapta.





Dupa pataniile din vara, cand sute de romani si-au gasit ocupate camerele platite, cei din cadrul Ministerului Turismului va pun in garda. In schimb, bulgarii se lauda: asteapta din nou multi oaspeti in statiuni.


Spre exemplu, 300 de elevi din Pitesti se pregateau sa serbeze absolvirea la Nisipurile de Aur in aceasta vara. Au aflat cu stupoare la receptie ca nu pot ocupa camerele pe motiv ca sejurul nu a fost achitat.

Mecanismul este simplu: turistul roman a platit unei agentii romanesti care la randul ei a trimis banii unei agentii partenere din Bulgaria. Adica doi intermediari pe lantul dintre turist si hotel. Si cum banii ajung cu intarzier,e apare si blocajul cu hotelierii.
Asta nu inseamna, insa, ca lupta pentru turisti nu merge mai departe.

Vecinii nostri declarau in urma cu putin timp ca turismul bulgar incepe sa isi revina, mai mult decat atat, se asteapta la cresteri de 10% in aceasta iarna. Se bazeaza in primul rand pe romani, dar si pe albanezi sau greci.

Iar rezervarile spun ca si in sezonul de iarna vor pleca la schi in Bulgaria in jur de 5000 de romani.

Anul acesta un o camera in Bansko la un hotel de trei stele costa intre 11 si 25 de euro pe noapte. Daca vreti sa stati la patru stele, platiti intre 30 si 60 de euro plus transport.


Sursa:Stirile Protv 

One Response to Ai grija sa nu ajungi din turist in victima... -Atentie Bulgaria

  1. Am si eu o prietena care a avut o experienta neplacuta in Bulgaria. Trebuie sa fii foarte atent cand iti planifici vacanta.

Totul despre Hostel