O noua lege a turismului

Legea Turismului: Hotelurile trebuie să fie deschise între 1 mai şi 1 octombrie

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anunţat, duminică seara, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptată Legea Turismului, act normativ ce i-ar putea obliga pe operatorii de turism să-şi menţină hotelurile deschise în intervalul 1 mai - 1 octombrie.

Mai mult, legea îi va obliga, dacă va fi adoptată de Parlament, pe cei care fac afaceri din turism să asigure reabilitarea hotelurilor sau a clădirilor ce au ca scop turismul pentru “a atrage turiştii pe litoral”, după cum a afirmat  Elena Udrea.

De asemenea, legea atât de mult dorită de Elena Udrea pune bazele unei structuri autonome ce va aparţine de Ministerul Turismului şi care va promova turismul în România.  Udrea a spus că şeful acestei instituţii va  fi numit direct de către ministrul Turismului. Totodată, actul normativ stimulează  înfiinţarea  de ONG-uri  ce vor putea promova turismul la nivel local şi regional. Proiectul de lege a fost transmis de Guvern  Legislativlului spre dezbatere în procedură de urgenţă.

Ministrul Turismului a precizat că ministerul nu poate acţiona în privinţa preţurilor stabilite de operatori, fiind o piaţă liberă. Ea a spus că turiştii străini sunt deranjaţi de preţurile mari practicate de hotelierii de pe litoral, dar că patronii nu le scad deoarece sunt turişti români dispuşi să plătească  sumele respective.  "Cât timp există în România turişti care îşi permit să plăteasă preţurile acestea mari în timpul sezonului estival, e greu să le ceri hotelierilor să scadă preţurile", a spus ministrul turismului.

Totul despre Hostel