Reguli noi pentru proprietarii de pensiuni

            
            Pensiunile din mediul rural nou înfiinţate trebuie să fie amplasate pe o suprafaţă de minimum 1.000 de metri pătraţi, în care nu intră spaţiile verzi şi locurile de parcare, potrivit noilor norme metodologice de eliberare a certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism elaborate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

             De asemenea, pentru pensiunile agroturistice nou înfiinţate este necesară amplasarea pe o suprafaţă de minimum 2.000 de metri pătraţi, exclusiv spaţii verzi şi spaţii de parcare, în locuri ferite de surse de poluare.

             O altă noutate o reprezintă reducerea la 30 de zile a perioadei dintre data depunerii documentaţiei complete şi data eliberării certificatului de clasificare, respectiv a licenţei sau a brevetului de turism.
Actul normativ prevede, de asemenea, că proprietarii sau administratorii unităţilor de primire turistică vor asigura conectarea la sistemul integrat de evidenţă a turiştilor în 60 de zile de la implementarea şi operaţionalizarea acestuia.

             Trebuie precizat însă că solicitările depuse de operatorii economici şi de persoanele fizice privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor, respectiv a brevetelor de turism, anterior intrării în vigoare a actualelor norme metodologice, vor fi soluţionate conform condiţiilor în vigoare la momentul depunerii acestora.

Totul despre Hostel