Circuitul ,,Rosu" - pe urmele dictaturii comuniste


,,Circuitul rosul"  mi se pare o idee excelenta de-a ne promova in randul turistilor straini datorita ca majoritatea care se gandesc la Romania zic: Ceausescu, Nadia, Hagi si Ilie Nastase (nu neaparat in aceasta ordine).

Circuitul va cuprinde locul de nastere a dictactorului Nicolae Ceausescu din Scornicesti, balconul CC - unde si-a tinut ultimul discurs, Casa Poporului, Doftana, cartierul Primaverii si zidul de la Targoviste unde cuplul Ceausescu a fost impuscat, dar si multe resedinte ale familiei Ceausescu intrate in patrimoniul turistic precum fosta casa de vara a lui Nicu Ceausescu de la Saliste.

Momentan  ,,circuitul rosul"  este inca pe hartie avand ca termen de finalizare sfarsitul acestui an.

Pentru cei ce doresc sa participe insa mai repede la un astfel de circuit au posibilitatea sa o faca la Sibiu unde au posibilitatea de a merge pe urmele  fiului lui Ceausescu  fost prim secretar al orasului Sibiu.

Traseul incepe cu cele mai importante piete ale Sibiului, puncte fierbinti ale revolutiei din 1989. In Piata Mare, in Piata Mica si in Piata Schiller au murit atunci 99 de oameni.

De asemenea, cuprinde locurile in care s-a varsat sange si trece obligatoriu pe la casa lui Nicu Ceausescu, unde se afla astazi Consulatul german.

Desi suna bine ambele proiecte pe langa ca sunt create pentru a aduce bani, nu trebuie sa uitam ca acest proiect trebuie sa fie si unul educational, atat pentru turistii straini cat si pentru turistii romani care stiu prea putine despre locurile incarcate de istorie ale Romaniei.

Pentru a exploata la maxim regimul comunist ar putea oferi, pe langa turul pe care s-au gandit sa-l ofere turistilor, posibilitatea de a trai pentru cateva ore cum era in regimul ceausist si ma gandesc ca din orasele trecute in circuit nu ar trebuie sa lipsesca Timisoara - locul de unde a pornit toata revolutia.

Totul despre Hostel