Sistemul electronic integrat de evidenta a turistilor a.k.a Big Brother

Stii ce? Acum chiar m-ai enervat! Plec papapapa !!
     Sistemul electronic integrat de evidenta a turistilor mi se pare ce mai mare absurda si abuziva metoda dezvoltata de ministrul Turismului si cred ca aplicarea acestui sistem imi incalca dreptul la  libera circulatie dar si  transmiterea, fara acordul meu, de informatii confidentiale (nume, prenume, act de identitate, data cand m-am aflat intr-un anumit loc, etc.)  care pot sa-mi creeze inconveniente si neplaceri de orice natura.


      „Transmiterea acestor date altor entităţi, fie ele definite prin HG, trebuie să presupună o explicaţie a motivului pentru care se transmit şi o garanţie asupra confidenţialităţii tratamentului lor, chestiune pe care acest proiect de act normativ nu o asigură, iar noi nu ni-l asumăm. Transmiterea acestor date, care nu au nici un caracter statistic, ne va conduce la pierderea de venituri şi ne va îngreuna activitatea“, se arata in scrisoarea trimisa MDRT si semnata de Radu Enache, presedintele FIHR.
     Potrivit acestui proiect, hotelurile, hostelurile si pensiunile vor fi obligate sa se inscrie intr-un sistem de evidenta a turistilor, prin care se va putea afla in orice moment cine si unde este cazat, in caz contrar urmand sa fie amendate cu o suma de pana la 20.000 de lei. Potrivit MDRT, sistemul va ajuta atat la acumularea de date statistice, cat si la combaterea evaziunii fiscale. In plus, prin corelarea informatiilor furnizate de SIET, persoanele care au savarsit infractiuni si sunt urmarite national sau international vor putea fi reperate mai usor. Proprietarii sau administratorii structurilor de turistice de primire vor fi obligati ca in termen de 90 de zile lucratoare de la intrarea in vigoare a actului normativ sa inscrie unitatea de cazare in SIET.

    IBM a conceput sistemul electronic de evidenta a turistilor
    Elena Udrea  a declarat la inceputul lunii ianuarie ca sistemul informatic de evidenta a turistilor la nivel national se afla in teste si mai mult ca probabil va incepe sa functioneze din luna ianuarie. Ea a spus ca prin acest sistem se incearca tinerea unei evidente in timp real a turistilor cazati in structurile de primire (personal mi se pare un instrument de control al populatie), iar sistemul va permite raportarea zilnica de catre fiecare unitate de cazare a numarului de turisti inregistrati in respectiva unitate.

P.S.: Stop S.O.P.A
P.S.: Stop A.C.T.A


Totul despre Hostel