Cum m-au fermecat trenurile!

    Inca de cand eram mic trenurile au fost febletea mea, poate ca si din cauza ca tatal meu a lucrat ca mecanic de locomotiva. Imi amintesc si acum cum dupa scoala fugeam la el si pierdeam ore vazandu-l cum mestereste la motoarele ,,monstrilor" mecanici dispusi sa transporte orice si oriunde cu un efort minim. Insa cel mai mult  imi place sa stau agatat pe geamul trenului si sa simt cum ,,caii de otel" alearga in galop pe sinele de otel, imaginandu-mi ca eu conduc locomotiva.



   
     Din pacate, oful meu cel mai mare este problema principala a acestei tari  - INFRASTRUCTURA FEROVIARA - care din pacate este la pamant. Avem tot ce ne trebuie sa atragem un flux masiv de turisti si cred ca daca am avea un management care sa se implice cu adevarat cred ca atat CFR Calatori cat si CFR Marfa ar niste societati extrem de profitabile; trebuie doar sa fie vointa si putere din partea politicului, dar si furturile sa dispara din aceste societati.

      Dar ma bucura faptul ca in sfarsit progresam intr-un mod placut. Recent am fost la Sighisoara si trenul dispunea de bar si restaurant ceea ce m-a incantat, dar acest lucru l-am constatat in general la trenurile intercity si interregio ce dispun de aceste imbunatatiri (bar, restaurant,televizor) dar si ca au eliminat problema cersetorilor din trenuri si a vanzatorilor ambulanti - cred ca va suna cunoscut: ,,Apa, seminte, cafea, sucuri cine mai doreste!!" 

    Insa farmecul calatoriei cu trenul nu poate fi complet daca nu intri in vorba cu pasagerii din compartimentul in care te afli. Personal imi place sa stau la taclale cu persoanele din compartiment, deoarece tot timpul am intalnit oameni interesanti. Este ca un kinder cu surprize, nu stii peste ce persoane poti sa dai in timpul calatoriei, de la oameni care nu spun nici un cuvant pana la cei care nu se mai opresc din povestit.

    Orice varsta ai avea farmecul calatoriei cu trenul nu dispare, parca se accentueaza si mai mult daca mergi mai rar cu trenul!

    Acest articol face parte din campania blogosferei romanesti turistice cu scopul de a prezenta mijloacele de transport pe care le ai la dispozitie atunci cand mergi in vacanta.

     Te invit sa citesti amintirile feroviare ale Imperator Travel; cum ar fi daca am putea calatori folosind teleportarea cu ajutorul lui Cristian Francu; un articol destul de interesant scris de catre Airlinestravel cum sa avem grija de noi pentru a ne mari sansele de supravetuire intr-un accident aviatic; TurismMarket ne prezinta mai multe alternative de transport; Travel with a Smile ne intreaba care este mijlocul nostru de transport favorit; BiaBlog ne propune sa rasucim cheile in contact si sa plecam unde vedem cu ochii si fara a ne mai uita inapoi; TravelGirls ne invata cum sa ne comportam in avion; Viajoa ne propune bicicleta ceea ce ar fi destul de utila daca si in Romania ar fi mai multe piste si respect pentru biciclisti; Ioana Budeanu ne transpune in istoria mijloacelor de transport, iar lectiile de istorie sunt intotdeauna binevenite; Daca inca nu v-ati plictistit puteti calatori cu ,,Renul"; Printre randuri, ne face sa tanjim dupa concediul de iarna; 1001 de calatori ne ajuta in planificarea calatoriilor cu avionul; Ciprian Caraba ne arata avanjele si dezavantajele fiecarui mijloc de transport; Dia Blog ne povesteste cu mare dragoste despre pasiunea ei de-a calatori cu trenul; SlowRide ne invata cum sa ne turam motoarele pe plaiurile romanesti; Alice Travel ne prezinta cele mai interesante mijloace de transport; Skirt Bike isi aminteste cum a fost cu diverse mijloace de transport; Trans-ferro ne introduce in trenologie; Paravion ne intreaba care sunt mijloacele noastre de transport preferate;Hai Hui ne recomanda cum sa calatorim.



 

3 Responses to Cum m-au fermecat trenurile!

  1. Imi place video-ul este bine realizat, chiar e o placere sa te plimbi cu trenu pe la munte pentru ca ai o priveliste unica

  2. Intradevar Alex, este un sentiment de liniste si relaxare cand vezi privelistele muntilor.:)

  3. Avem o tara foarte frumoasa cu munti superbi, tare as vrea sa ma plimb cu mocanita... poate la vara

Totul despre Hostel