Categoriile de hosteluri - Partea I

Fie ca este vorba de eco-hostelurile din Costa Roca, fie hostelurile ,,treehouse" din Turcia, fie ,,flashpacking" hosteluri din Lisabona pana la castelurile bantuite transformate in hostelurile din Scotia, hostelurile pot fi de toate marimile si tematicile si am facut o selectie la cele mai importante categorii de hosteluri existente pe piata mondiala.

Hosteluri pentru familie



Desi cele mai multe ori hostelurile s-ar putea crede ca sunt doar pentru tineri si backpackeri care calatoresc prin intreaga lume. Dar cum lumea este intr-o continua evolutie a industriei hostelurilor si-au indreptat atentia si spre segmentul de turisti ce calatoresc cu familia si nu dispun de foarte multi bani dar in acelasi timp doresc sa aiba parte si de servicii de calitate.

Deci ce ar fi asa de interesant la aceste hosteluri?

Punctul forte este locatia care de cele mai multe ori este imbatabila fata de hoteluri care practica oricum preturi mult mai mari si un hostel poate sa ofere o vacanta de vis atat pentru soti cat si pentru copiii deoarece intalnesc oameni din toate colturile lumii ;astfel, familia isi pot face noi prieteni, iar copiii devin mult mai open-mind fata de natii si de socurile dintre civilizatii.

Facilitatile oferite in hosteluri

Pe langa atmosfera prietenoasa si caldurosa aceste hostelurile s-au specializat pe acest segment de turisti oferind diverse discounturi si camere special amenjate doar pentru familii si cu bai private doar pentru ei fara a mai avea altcineva acces la baie.

Un alt lucru destul de important este ca se ofera bucatarie privata in care familia poate sa isi gateasca singura mesele importante din timpul zilei fara a cheltui bani la restaurante sau fast food-uri care de cele mai multe ori nu sunt organice, iar pentru cei care isi planifica orice centima este o oportunitate ce nu trebuie ratata.

Pentru ca parintii sa se poata relaxa impreuna cu copiii daca conditiile meteo nu sunt favorabile de a vizita orasul anumite hosteluri pune la dispozitie mese de biliard, mese de ping-pong si nu numai de asemenea se mai pot inchiria biciclete pentru intreaga familie, skate-uri de inchiriat si se poate ajunge pana la inchirierea curtii interioare in caz daca hostelul are piscina sau loc pentru gratar si nu doresc sa fie deranjati.

Daca parintii vor sa distreze si fara copii exista de asemenea si barul hostelului in care se pot duce sa petreaca putin sau sa steie la un ,,pahar de vorba" cu noii prieteni intalniti in hostel.

Cititi comentariile scrise de clienti

Este important inainte sa faci o rezevare la un hostel fie ca faceti de pe site-urile , www.hihostels.com, www.hostelbookers.com www.hostelworld.com este sa cititi comentariile lasate de clienti ca sa nu va treziti ca la hostelul la care ati facut rezevarea sa lase de dorit conditiile oferite.

Hostelurile sunt apreciate in functie de locatie, facilitati, atmosfera, distractie, de siguranta, de personal, curatenia si de valoare pentru a oferi o imagine asupra hostelului la care doriti sa va petreceti vacanta.

Exemple de hosteluri pentru familie

Evadare din oras : Meininger City Hostel & Hotel, Londra,Anglia



Situat in Kensington se afla la o distanta de mers pe jos dintre Hyde Park şi muzee celebrele de Expozitie Road, Meininger City Hostel este este o locatie ideala pentru a explora Londra si de a simti viata culturala si vibranta pe timpul verii si nu numai.

Camerele confortabile si de relaxare fac din acest hostel un refugiu ideal pentru cei care doresc sa viziteze un oras cu totul deosebit si in acelasi timp sa aiba parte si de liniste.

Un oaspete a scris : "Foarte aproape de suburbie, intr-o zona foarte frumoasa, si-a meritat toti banii!" (Comentariu postat pe 15 aprilie 2009)

Vrei sa stii totul despre Londra click aici
Vrei sa iti faci rezevare click aici

Recreere langa plaja: Andonov Family B&B, Nessebar, Bulgaria



La cinci minute distanta dintre Marea Neagra si fata de Vechiul Oras Andonov Family B&B Hostel este un loc micut si cochet fiind ideal pentru o vacanta la mare.

Camerele private au cate cinci paturi fiind special gandite pentru familiile mai mari si la nevoie se mai pot adauga paturi la cerere, iar personalul va sari in ajutorul vostru sa va fie cat mai comod pe durata sederii.

Un oaspete a scris: "Excelenta locatie la mare, liniste, foarte aproape de vechiul oras Nessebar - un motiv pentru care am ales-o, in primul rand, si aproape de oraş principalele bulevarde. Apoi, personalul este minunat şi prietenos, va da tot ce aveti nevoie. A fost foarte curat in camere, apa calda tot timpul, micul dejun a fost incredibil de bun si proaspat si mai mult decât suficient. " (Comentariu postat pe 11 mai 2009)

Vrei sa stii totul despre Nessebar si Bulgaria click aici
Vrei sa iti faci rezevare click aici


Evadare in parcuri de distractie: Palm Lakefront Resort si Hostel, Orlando, USA



Situat in afara centrului orasului, dar numai la cateva mile de Seaworld, Disneyworld şi Universal Studios, Palm Lakefront Hostel este situat ideal in Florida pentru a vizita cele mai populare atractii.

O sala de jocuri si piscina sunt ideale pentru a va amuza copiii in parcurile tematice, in timp ce cumparaturile la mall-uri si cursurile de golf se afla în aproprierea pentru mama şi tata.

Un oaspete a scris : "Foarte frumos debarcader langa lac, draguta piscina fiind dotata si cu sezlonguri, iar personalul da dovada de o mare ospitalitate." (Cometariu postat pe 23 iunie 2009)

Vrei sa stii totul despre Orlando si Statele Unite click aici
Vrei sa iti faci rezevare click aici


Calatorie placuta si o vacanta cat mai minuntata si daca doriti ceva sfaturi va stau la dispozitie.

Totul despre Hostel