Categoriile de hosteluri - Partea II - a

Fie ca este vorba de eco-hostelurile din Costa Roca, fie hostelurile ,,treehouse" din Turcia, fie ,,flashpacking" hosteluri din Lisabona pana la castelurile bantuite transformate in hostelurile din Scotia, hostelurile pot fi de toate marimile si tematicile si am facut o selectie la cele mai importante categorii de hosteluri existente pe piata mondiala.



Cele mai bune Hostelurile mici si primitoare din marile orase

Diferenta dintre un hostel din marile orasele si cele mici din aproprierea lor este linistea si relaxarea pentru ca oricat ai fi de avid dupa petreceri atat din barurile hostelurilor sau din barurile locale dupa caz ai nevoie de o scapare din cotidian, oaza de relaxare, un loc in care sa te simti intr- adevar ca acasa.

Aceste hosteluri incearca sa te faca sa te simti foarte bine inca de la intrarea in hostel, pana la un mic dejun traditional si de altfel poti interactiona intr-un mediu relaxant cu alti musafiri din toate colturile lumii.

In randurile de mai jos o sa va dau niste exemple de hosteluri.

Albergo Paola, Florenta, Italia


Ce poate fi mai placut decat dupa o noapte venita dupa o petrecere sau daca ai ajuns tarziu in noapte la hostel sa primesti micul dejun in pat.

Albergo Paola Hostel se face diferit de aceasta lumea a hosteluri tocmai prin oferirea de micul dejun in pat : oua prajite, sunca, iaurt, gem, paine prajita si prajitura toate fiind oferite gratuit de managerul hostelului.

Comentul unui client : ,,Acest hostel cu siguranta merita. Te trezeşti cu un excelent mic dejun in fiecare dimineata, si Lilly si Clara sunt foarte calmi, si e greu să nu te simti confortabil si sa nu fi tu" (postat la 15 iulie 2009)

Daca vrei sa iti faci rezervare aici
Daca vrei sa afli mai multe despre Italia sau Florenta aici

O'Callaghan's Hostel, Londra, Anglia


Hostelurile din Londra tind sa devina cele mai specializate in organizarea petrecerilor in masa pentru backpackers (ceea ce nu e rau, daca vrei sa petreci pana in zori) dar sunt lipsite de un caracter personal. Dar O'Callaghan's Hostel, este diferit fata de celelalte hosteluri din Londra printr-un caracter unic si personal prin care se lauda ca este unul dintre cele mai mici hosteluri si printre primele si cele mai vechi hosteluri aparute in Londra.

Aici nu o sa gasiti micul dejun la pat, dar in schimb o sa gasiti bere gratuita, fiecare sambata gratare la care poate sa participe oricine doreste sa participe, totul intr-o atmosfera relaxanta si placuta in inima Londrei.


Comentariul unui client:,, Imi place foarte mult atmosfera din acest hostel mai ales ca toata lumea este foarte prietenoasa si calduroasa cu orice musafir din hostel." (postat la 15 mai 2009)

Daca vrei sa iti faci rezervare aici

Daca vrei sa afli mai multe despre Londra si Anglia aici


Bus Station Backpackers Hostel, Edinburg, Scotia


Filosofia acestui hostel este bazata pe ,,home sweet home" in care oaspetii se simt ca acasa avand la indemana tot ce isi doresc.

Hostelul se aflape bulevardul principal din Edinburg fiind foarte accesibil pentru viata culturala cat si viata noapte toate fiind accesibile turistului.


Principala calitate a acestui mic hostel din Edinburg este ca te poti relaxa noaptea sa ai un somn linistit fara ca alti oaspeti sa te deranjeze in timp ce dormi si alta calitate este living-ul de care dispune in care oaspetii pot interactiona la un pahar de vin si sa se cunoasca mai bine.

Comentariul unui client : ,, Acest hostel este perfect! Este ca si cum ai dormi la prieten peste noapte ... Noaptea poti sa dormi linistit pentru ca este mereu liniste si te poti odihni in voie de altfel ziua este Free Pub Crawl ( inseamna ca se formeaza un grup de persoane care vor sa viziteze impreuna baruri, terase, cluburi pe care doar un localnic le stie si e destul de interactiv pentru ca sunt organizate jocuri sociale si turistii pot interactiona in voie - la unele hosteluri se plateste asa ceva) in care poti sa socializezi cu lumea din hostel " (postat la 1 iulie 2009)

Daca vrei sa iti faci rezevare aici
Daca vrei sa afli mai multe despre Edinburg sau Scotia aici


Home made Hostel, Budapesta, Ungaria

Se pare ca Home made Hostel merge pe o carte castigatoare ,,YOU BooK, We Cook" . Acest briliant hostel din Budapesta are cea mai frumoasa curte interioara datorita sculpturilor si a mancarilor speciale cu specific unguresc pe care nu o sa le mai intalniti in nici un alt hostel din lume.


Dar acest hostel nu exceleaza doar prin mancarea delicioasa dar si prin personalizarea camerelor in functie de nevoile clientilor ca sa se simt bine, ca acasa. De exemplu in camera de opt paturi au un televizor cu plasma alaturi de o multime de dvd-uri, iar daca turistii doresc se poate face movie night sau chiar petrecere in pijama.

Comentariul unui client: ,,Acest hostel are un caracter unicat si distractiv... Bucataria este foarte bine dotata pentru a indeplini cerinta oricarui client. In prima mea noapte personalul mi-a facut o cina traditionala ungureasca foarte delicioasa." (postat 26 iunie 2009)

Daca vrei sa stai aici

Daca vrei sa afli mai multe despre Budapesta si Ungaria aici


Totul despre Hostel