Categoriile de hosteluri - Partea a III-a

Fie ca este vorba de eco-hostelurile din Costa Roca, fie hostelurile ,,treehouse" din Turcia, fie ,,flashpacking" hosteluri din Lisabona pana la castelurile bantuite transformate in hostelurile din Scotia, hostelurile pot fi de toate marimile si tematicile si am facut o selectie la cele mai importante categorii de hosteluri existente pe piata mondiala.



Hosteluri cu activitati de recreere


Sper ca aceasta selectie de hosteluri sa va starneasca nevoia pentru aventura si calatorie, iar hosteluri cu astfel de activitati de recreere sunt perfect adaptate pentru calatorii cu spirit de aventura extrema care doresc experiente pline de adrenalina fata de niste weekend-uri in oras sau prin muzee.

Surfing Hostel : Rio Surf n'Stay Backpackers, Rio de Janeiro, Brazilia



Cu o locatie incredibila intre faimoasele plaje braziliene Recreio si Macumba, hostelul Rio Surf n'Stay s-a fondat de la ideea de a fi paradisul surferilor care calatoresc pe meleagurile braziliene. Personalul hostelului se axeaza pe instruirea turistilor in lectii particulare de surf sau pot anagaja ghid care sa ii duca la cele mai multe valuri de pe coasta.
Dar pe langa locatia excelenta pe care o ofera surferilor, Rio Surf n'Stay mai ofera experiente de neuitat prin petrecerile tinute pe plaja, aspectul hippy din camere cu specific surfului si de asemenea viata de noapte din Rio de Janeiro.
Un oaspete a scris: ,,O locatie ideala pentru cei care doresc sa invete sa faca surfing. Foarte aproape de dig. Un loc prietenos si relaxant aproape de prieteni. O sa revenim inpoi prieteni." (postat pe 20 mai 2009).
Daca vrei sa faci rezevare aici

Daca vrei sa afli mai multe despre Rio de Janeiro si Brazilia aici


The Skiing Hostel: Snowbunny's Hostel, Kitzbuhel, Austria

De la plajele tropicale din Rio, la varfurile vesnic inzapezite din Alpi, dar la fel ca Rio Surf n'Stay Hostel, Snowbunny's sunt absolut fanatici in ceea ce vine de pasiunea lor pentru sky si zapada astfel oferindu-le turistilor amatori si nu numai cele mai bune conditii de cazare si accesul foarte rapid la partiile de sky.
Este ideal de venit la hostel dupa o zi intreaga de sky sau dupa o plimbare linistita prin orasul Kitzbuhel inzapezit si desi pare un oras mic are destule locuri pentru viata de noapte unde un turist se poate distra in timp ce isi petrece vacanta.
Un oaspete a scris: ,,O bucatarie superba perfect echipata pentru tot ce e nevoie, dusuri foarte bune si foarte aproape de partie.Va pot recomanda camera dubla ca fiind cea mai buna optiune." (postat pe 10 februarie 2009).
Daca vrei sa iti faci rezevare aici
Daca vrei sa afli mai multe despre Kitzbuhel si Austria aici

The Hiking Hostel: Asses Ears Wilderness Lodge, Grampians, Australia

Desi Australia nu abunda in multe elemente naturale, se afla conglomeratul de pietre Grampians un lung sir de stanci, ununl dintre cele mai frumoase locuri din Australia pentru cei pasionati de alpinism.
Intre aceste stanci a luat fiinta pentru pasionatii de alpinism Asses Ears Wilderness Lodge Hostel un loc placut si relaxant nu exista un loc mai bine plasat si mai aproape de munte si sa fiti mereu gata pentru a escalada muntii din fata dumneavoastra.
Un oaspete a scris: ,, In mijlocul salbaticiei si alaturi de kanguri ... O atmosfera speciala" (postat pe 23 mai 2009)
Daca vrei sa iti faci rezevare aici

Daca vrei sa afli mai multe despre Grampians si Australia aici

The mountain-biking Hostel : Lyons Lakestay, Rotorua, Noua Zeelanda

Noua Zeelanda este poate cea mai buna locatie pentru activitatile in natura cum ar fi mountain-biking, bungee-jumping, heli-skiing si river rafting unii ar spune ca ar fi capitala activitatilor extreme satisfacand placerilor oricarui impatimit de adrenalina.
Si Lyons Lakestay nu face exceptie de la asa ceva. In plus se pot inchiria mountain bike-uri, iar acest hostel promveaza turismul ecologic si grija fata de natura. Daca doriti aveti sansa de a lua un caiac la o plimbare pe lac si daca doriti si altceva se poate la cerere o excursie unde a fost filmat filmul ,,Lord of the Rings".
Un oaspete a scris: ,,Frumoasa pozitie, un hostel primitor si calduros, curat, isi merita banii.Il recomand cu mare placere."(postat pe 16 iulie 2009).
Daca vrei sa iti faci rezevare aici

Daca vrei afli mai multe despre Rotorua si Noua Zeelanda aici

The Canoeing (and the rest!) Hostel: Voss Hostel, Voss,Norvegia

O alta tara dupa Noua Zeelanda care are ca pasiune sporturile extreme in aer liber este Norvergia. In fiecare an, in ultima saptamana din iunie, in orasul Voss se tine Saptamana Sporturilor Extreme, fiind sustinute sporturi precum : parasutism, base jumping si multe alte sporturi pline de adrenalina.
Sporturi extreme reprezinta o ideologie foarte bine îmbratisata de orasul Voss cat si de Hostelul Voss. Canotajul este doar una dintre multele activitati din acest loc care ofera oaspetilor o experienta de neuitat. Si chiar daca veniti iarna o sa aveti ce face pentru ca in decembrie incepe sezonul de sky si daca sunteti mai indrazneti puteti face si schi alpin.
Un oaspete a scris: "Acesta a fost unul dintre cele mai bune hosteluri vizitatate in cele 5 săptămâni de vacanţă. În camera era foarte curat si ingrijit - un pic dificil pentru a folosi dusul! Personalul a fost extrem de prietenos si de foarte mare ajutor. Dupa ce ne-am cazat am putut sa stam si de a folosi facilitatile hostelui paana am prins trenul mai tarziu. Am ajut un mic dejun gustos bazat pe alimente organice. Recomandam acest hostel cu siguranta si am sta din nou tot acolo. " (postat pe 23 iulie 2009)
Daca vrei sa iti faci rezevare aici
Daca vrei sa afli mai multe despre Voss si Norvegia aici

The Diving Hostel:Penguin Village, Dahab, Egipt
Daca va saturati de iarna din Europa puteti miza pe clima calda din Africa de Nord in care puteti vizita recifele extraordinare din Golful Aquaba din Marea Rosie care este foarte aproape de Penguin Village Hostel.
Daca ati crezut ca scuba-diving este doar pentru cei care se cazeaza la hoteluri de 4 stele ganditi-va din nou. Aici gasiti paturi de la 3 euro pe noapte oferind un adevarat lux pentru backpackers si un ghid destul de ieftin cu care puteti face scufundari in Marea Rosie.
Un oaspete a scris: "Cel mai bun loc pentru a ramane in Dahab. O atmosfera superba cu personalul (Adel, Haleem, Osama si baietii care va vor ajuta cu orice ai nevoie). Un loc excelent de a face scuba dives cu un profesionist alaturi de Mohammed (maestru in scufundari). Rezervati acuma!" (postat pe 15 iulie 2009)

Daca vrei sa iti faci rezervare aici

Daca vrei sa afli mai multe despre Dahab si Egipt aici

The Horse Riding Hostel: Rancho Wendy Adventure, Los Quemados, Bonao, Republica Dominicana

Ca la Penguin Village, este putin probabil sa fie frig in Republica Dominicana,iar prveijelistea superba cu plajele albe din Caraibe fac sa fie o oaza din Paradis pe Pamant.
Daca doriti ceva special, la Rancho Wendy - este singurul hostel ce ofera echitatie turistilor sai, un tur impresionant prin bogatiile naturale ale Republicii Dominicane. Hostelul se afla intr-o zona de vis incojurata de munti si cascade ascunse, facand o zona excelenta pentru trekking.

Daca vrei sa iti faci rezervare aici

Daca vrei sa afli mai multe despre Bonao si Republica Dominicana aici

The Climbing Hostel: Shreeban Rock Climbing Nature Camp, Parle, Nepal

Situat intr-un loc impresionant Shreeban Rock Climbing Nature Camp poate pune in dificultate chiar si pe cei mai experimentati alpinisti, iar pentru a vedea suprematia muntiilor Himalaia puteti utiliza chiar si parapanta pentru a survola minunatiile naturale a Nepalului.
Este cel mai indepartat hostel aflat la o distanta de 2-3 ore de mers pe jos la cel mai apropriat oras. Hostelul dispune de conditii de cazare de la bunkhouses in stil de safari, locuri de campare cu cortul fie ceva si mai unicat locuinte construite de mana turistilor anteriori.

Daca doriti sa faci rezervare aici

Daca doriti sa aflati mai multe despre Parle si Nepal aici

The Windsurfing & Kitesurfing Hostel:Les Matins Bleus, Essaouira,Maroc

Orasul Essaouira este un loc ideal pentru cei care doresc o vacanta mai extrema invatand windsurfing sau kitesurfing toate fiind la dispozitia dumneavoasta la Les Matins Bleus Hostel sau fie pentru persoanele indragostite de windsurf, iar personalul va fi foarte fericit sa va ajute in orice problema ati avea facand din acel orasel locul ideal pentru a va petrece o vacanta de neuitat.
Un oaspete a scris: ,, Daca aveti de gand sa stati in Essaouira, faceti rezevare la acest hostel. Este absolut fermecator intr-o locatie ideala si cei mai de treaba oameni pe care i-am intalnit vreodata.Micul dejun a fost incredibil iar camerele au fost perfecte.Nu as fi putut cere mai mult" (postat la 25 mai 2009)

Daca vrei sa iti faci rezervare aici

Daca vrei sa afli mai multe despre Essaouira si Maroc aici

Totul despre Hostel