Cu ce va place sa calatoriti cel mai mult?

2009: un nou inceput, aceeasi dorinta, aceeasi speranta: sa cunosc lumea! In fiecare an astept de la Mos Craciun sa-mi aduca o TOYOTA. Oricare model : iQ, AYGO, Yaris, Urban Cruiser, Auris, Corolla, Verso, Avensis, RAV4, Prius, Land Cruiser, Land Cruiser V8, Hilux, Hiace.


Vreau sa-mi cunosc tara, vreau sa-mi cunosc vecinii, vreau sa vad, sa aud, sa simt cat mai multe obiceiuri si traditii din aceasta lume. Cu masina nu trebuie sa ajung la ora fixa in gara, in aeroport sau in statia de autobuz; cu masina pot sa ma opresc cand vreau, unde vreau si sa poposesc cat vreau. Toyota imi ofera libertatea de a alege.

Desigur ca fiecare are avantajele ei si dezavantaje si acuma fiecare cum prefera.

Deci sa incepem cu dezavantajele pentru avion; pai in primul rand trebuie sa iti faci rezervare cat mai devreme la avion ca sa platesti cat mai putin, in al doilea rand nu imi place timpul petrecut aiurea cu doua ore inainte sa vina avionul plus 30 de minute in aeroport pana te sui in avion si in al treilea rand PANICA, da doamne panica ca n-ar prinde nimeni loc in avion (urasc asa ceva) ; la avantaje, e destul de simplu e cel mai rapid din toate mijloacele de transport.

Dezavantaje si avantaje la tren; la dezavantaje timpul frate,deoarece faci foarte mult; daca vrei iti dau un exemplu din Cluj Napoca pana in Munchen faci in jur de 22 de ore ceea iti mananca mult timp si in plus intarzierile desigur si nu in ultimul rand pretul daca nu esti student sau daca ai trecut peste 26 de ani; la avantaje cred ca relaxarea de a putea privi pe geam, de a comunica cu alte persoane in timpul calatoriei, si poate fi foarte economica calatoria cu trenul daca esti student si daca iti faci abonament la EURAIL cu care poti calatori o luna intreaga prin toata Europa cu aproximativ 350 euro de asemenea si persoanele sub 26 de ani.

Dezavantajele si avantajele la autobuz: ei bine frigul, ploia si dezavantajul de a avea o baie normala, iar fiecare benzinarie e un colt de ,,rai", si sa nu mai spunem de transpiratia de la care iti vine sa vomiti daca ai mirosul mai sensibil , asta de ai ,,norocul" sa dai de niste insi mai dubiosi ce nu miros prea bine si merg Dumnezeu stie unde; la avantaje as putea spune doar Orange Ways - putin mai scump decat Eurolines, dar merita - mult mai comod, ai casti si plasma amplasata pe spatarul scaunului, wireless, servire ireprosabila si partea cea mai buna ACCEPTA doar rezervari de pe internet asa ca adios persoanelor care scuipa seminte pe jos si miros a bautura sau alte mirosuri deloc placute.

Dezavantaje si avantajele cu masina personala: pai ca dezavantaj ar fi pretul benzinei si al doilea dezavantaj ar fi oboseala care te poate cuprinde daca nu esti obisnuit cu drumuri lungi dar totusi e bine sa mai ai pe cineva cu tine, care sa stie sa conduca daca te decizi sa pleci cu masina personala.

Ca avantaje ar fi autonomie totala, iti faci orarul cum vrei tu si mi se pare cel mai comod mijloc de transport.

Masina mea preferata este Toyota Yaris, pentru ca este micuta, draguta, te poti baga rapid prin trafic cu ea si poti parca usor. Imi place ca Toyota se respecta si tot timpul cauta inovatii noi precum concepte ca Fine-N propulsat de o Celula Energetica sau roadster-ul CS&S, propulsat de un sistem hibrid de propulsie Synergy Drive®.

Daca vrei siguranta atunci cand pornesti la calatorie atunci ai face bine sa iti cumperi sau sa iti inchiriezi o Toyota deoarece autoturismelor Toyota sunt lidere de piata la testele de siguranta si fiabilitate si asta nu o spun eu, ci o spun voturile consumatorilor din studii independente facute de Toyota,de altfel si rezultatele obtinute la testele de siguranta la Euro NCAP precum si multumirile clientilor.

Si asta m-ar face pe mine sa aleg o Toyota in fata orice altei masina pentru ca ma preocupa doua lucruri la o masina: siguranta si comfortul.In plus as putea sa intru si clubul pasionatilor de Toyota ce au avut pana acuma intalniri la Bucuresti si Iasi, dar lasa ca o sa vina ziua in care o sa vina si in Cluj.

Numai bine si calatorie placuta!! Acest articol a fost scris pentru Proba 4 organizat de PCNews

5 Responses to Cu ce va place sa calatoriti cel mai mult?

  1. bafta si tie!

  2. Imi place cum ai comparat toate mijloacele de transport intre ele si ai ajuns la concluzia ca preferi o masina, in special o Toyota.
    Succes in continuare! ;)

  3. Esti original, Cristi, succes in continuare!

  4. Te citesc cu placere.
    Am o Toyota Yaris si e intr-adevar un vis de masina. Iti doresc sa iti aduca Mosul una, sa nu te mai lase sa astepti mult.

    Numai bine pentru tine!

  5. @Angela Ribus si eu sper sa soseaca cadoul, numai sa nu se impiedice de criza:)). Ma bucur ca iti place ce scriu si as vrea sa te intreb ce articole le gasesti importante, in sensul care te-ar ajuta daca ai pleca intr-o calatorie.
    Multumesc

Totul despre Hostel