Aveti incredere in agentiile de turism?



Oare cati dintre noi am fost sau nu am fost prin oferta unor agentii de turism? Eu de fiecare daca cand ma gandesc sa plec unde intotdeauna imi place sa consult doua oferte una de la agentii si cea de a doua oferta daca as merge pe cont propriu.
  Dar fiecare are avantajele si dezavantajele ei care intr-un momentul sau altul pot sa fie mai profitabile decat cealalta decizie.


     Avantajele rezervarii prin agentie:
      In primul rand ar fi ca totul este organizat de altcineva de la cazare, masa. la tururi organizate alaturi de un ghid profesionist si chiar unele facilitati de a intrat mai repede anumite monumente sau obiective turistice, de exemplu la Turnul Effiel din Paris daca mergeti intr-un grup organizat nu trebuie sa stati la coada si il vizitati cum aveti programul stabilit de ghid.
     In al doilea rand este posibil sa intalnesti oameni interesanti in timpul calatoriei cu care va puteti imprietenii si sa petreci alaturi de alte persoane un sejur fie la mare, munte sau in alta parte.
     In al treilea rand  unele agentiile de turism va pot facilita accesul intr-o zona greu accesibila daca sunteti de unul singur de exemplu safarii in Africa sau poate doriti sa vizitati ,,Perla Africi" - Mozambicul.
     Si in al patrulea rand gasiti informatii despre cazari - hosteuluri,hoteluri si pensiuni - preturile, numarul de paturi disponibile,etc.
    Un astfel de site este si Ropedia unde gasiti multe informatii folositoare de la preturi la cazari pana la harti din Romania, stiri despre turism si multe altele.
     Dezavantajele rezervarii prin agentie:
     Ca dezavantaje ar fii in primul rand pretul la pachetele turisitice care sincer sa fiu unele sunt rezonabile si alte destul de piperate.
    In al doilea rand ar fi calitatea angajatilor din agentie (depinde in ce mod sunt) sa va puteti alege pachetul cel mai bun si cel mai convenabil.
    In al treilea rand cred ca trebuie sa fie o agentie cu vechime pentru cele ,,rasarite" ca ciupercile dupa ploaie mie personal nu imi inspira incredere. O AGENTIE TREBUIE SA INSPIRE INCREDE!! (parerea mea)



Avantajele si dezavantajele planificarii excurii de unul singur:
   Personal imi place mai mult sa imi planific singur vacantele, pentru ca imi place sa fiu activ inca de la planificare pana la momentul sosirii.
   In primul rand costurile pot sa fie mai mici decat printr-o agentie, cazare se poate realiza printr-un hostel (este mai ieftin si in plus in locul de cazare stai doar noaptea).
  In al doilea rand daca esti student benificiezi de multe reduceri daca ai ISDC - la muzee intri gratuit si la unele platesti doar jumatate dar si daca nu esti student tot e oky se gasesc multe locuri gratis unde poti sa petreci si sa te simti bine.
  In al treilea rand iti faci timpul cum vrei tu fara sa fii fortat de alte imprejurari.
  Ca dezavantaje trebuie sa iti aloci timp pentru cauta cazarea potrivita, traseul turistic ce vrei sa-l viziteti sa te interesezi de restaurante, intr-un cuvant la toate lucrurile importante si nu in ultimul rand ceea ce trebuie sa fie regula de aur este - BUGETUL- cat dispui sa platesti pentru excursia respectiv.

Totul despre Hostel