Eseul castigator pentru Hostelul Gia Hostel - Sighisoara



"Buna Seara! Si in primul rand: Felicitari pentru initiativa dv!

Iata motivatia mea: Vreau sa descopar cetatea Sighisoara (pentru prima oara) pentru ca este patrimoniu UNESCO. Vreau sa respir aerul cetatii medievale intemeiat de sasii din Transilvania. Vreau sa cunosc civilizatia locala specifica Sighisoarei- singura cetate medievala locuita din Europa de Est. Vreau sa imortalizez marturiile arhitectonice ale istoriei zbucuimate care si-a lasat amprenta asupra geografiei locului. Vreau sa ma mandresc cu marele savant Hermann Oberth, inventator, unul dintre parintii fondatori ai rachetei si astronauticii, si vreau sa-i vad bustul si casa memoriala. Vreau sa experimentez moment de liniste plimbandu-ma prin Piaţa Cetatii, Tabara Cavalerilor si Piaţa Ratustelor. Vreau sa imi amintesc de istoria secolului XVIII, cand existau 14 turnuri ale cetatii, si vreau sa ma minunez de existenta celor 9 ramase inca. Vreau sa imi potrivesc ceasul dupa simbolul Sighisoarei: Ceasul din Turnul cu Ceas de 64 m inaltime, si vreau sa ii descopar interiorul. Vreau sa multumesc si sa vorbesc cu Dzeu printr-o ruga scurta in Biserica Manastirii (de langa Turn), edificiu ridicat in secolul al 14-lea care mai dainuie si azi. Vreau sa numar Turnurile sa vad daca intr-adevar sunt 9: Turnul Tabacarilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Franghierilor, Turnul Macelarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Fierarilor, Turnul Giuvaergiilor. Vreau sa urc cele 175 de trepte ale Scarii Acoperite de pe Dealul Cetatii ca sa admir panorama orasului transilvan. Vreau sa vad Biserica Romano-Catolica Sf.Iosif, ca sa il salut iarasi pe Dzeu. Vreau sa vizitez Casa Vlad Dracul ca sa regandesc istoria eficientelor metode anticoruptie aplicate in acea vreme. Vreau sa fotografiez Casa cu Cerb. Vreau sa ma bucur ca a existat un mare om in Casa memoriala N.D.Cocea, care a luptat pentru libertatea acestui popor. Si vreau sa ma bucur de istoria glorioasa a romanilor pe strada Bastionului din Sighisoara. Vreau toate astea pentru ca inca nu am vazut Sighisoara, pentru ca vreau sa sarbatoresc intrarea la master, pentru ca vreau sa inspir aer curat de munte, pentru ca vreau sa am un week-end linistit intre oameni civilizati.

Raspunsurile mele la intrebarile dv, sunt urmatoarele: Hostelul reprezinta tineretea pentru ca a fost special creat pentru tineri: confortabil, rezonabil ca pret si un loc aparte pentru manifestarea ideilor specifice tineretii. Vreau sa locuiesc pentru cateva zile intr-unul, pentru ca ar fi prima oara. Ca asteptari, cele 3 stele de la Gia Hostel imi spun totul despre conditiile de cazare si confort+dotari. M-as simti virgin, pe bune. Ar fi ceva nou pentru mine. Si vreau sa incerc ceva nou, pentru ca frumusetea sta in diversitate. Romania ar castiga mai mult (ca imagine+turisti) daca ar oferi programe turistice tinerilor, oferindu-le cazare la hosteluri din tara, programe educative, cultural si de divertisment.

Referitor la site: este ok. Spatiile goale din site (exista cateva) ar trebui umplute cu ceva: info, date, parteneri, widget-uri, citate, etc (puteti fi creative cat vreti). Cand accesez prezentarea in limbile engleza si germana, se schimba doar continutul din caseta centrala a site-ului. Ar fi ok daca s-ar schimba si bara de meniu din stanga. Si ar mai putea fi implementat un blog, si o carte de oaspeti-integrate in site, ca sa aveti feedback pe site. Si ati putea sa va postati sip e retele sociale precum: twitter sau youtube, pentru vizibilitate."



In rest, va doresc numai bine tuturor!

Cu prietenie,

Din poluatul si zgomotosul Bucuresti,

Florin Mihail Bobu

Totul despre Hostel