Reguli de conduită în Hostel


          Dacă te-ai hotărât să dormi într-un hostel trebuie să ştii ca în primul rând eşti om între oameni şi trebuie să îţi respecţi persoanele cu care împarţi dormitorul cu 8 sau 10 paturi chiar dacă nu le cunoşti şi de aceea scriu regulile nescrise dintr-un hostel.
          1. Nu fă gălăgie: La nimeni nu îi place să fie trezit de cântece si râsete la ora 4.00 am după ce ai petrecut în club cu prietenii tăi. Dacă mai ai chef să vorbesti stai ori într-o camera unde ştii că nimeni nu doarme (poţi întreba la receptie) sau poţi să rămâi în curtea interioară a hostelului. Ca regulă nescrisă în orice hostel trebuie să păstrezi liniştea între orele 10.00 am şi 11.00 am când lumea încă doarme. Dacă este o cameră cu mai multe paturi îţi sugerez să îţi cumperi dopuri pentru urechi, nu ştii niciodată cand ai nevoie de aşa ceva, eu am păţit să sforaie persoana de deasupra mea.
          2. Nu lasă luminile aprinse: Trebuie să fim cât se poate de eco în zilele de azi, nu are rost să aprinzi luminile în orice camera oriunde te duci mai ales dacă este zi, cred că îţi ajunge lumina de afară. Dacă este întuneric afară şi vrei să ajungi în cameră nu deschide lumina, poate unele persoane nu pot să doarmă cu lumina aprinsă, poti sa foloseşte lumina telefonului sau o lanternă sau poţi să întrebi la recepţie dacă sunt persoanele în camera ta care dorm, dacă nu doarme nimeni poţi sa deschizi liniştit lumina.
           3. Fă curat după tine: Nu uita, un mai eşti la tine acasă unde poţi să faci ce vrei, sau să laşi lucrurile peste tot poate le strânge cineva. Ai grijă să fii mereu ordonat, să nu îţi înşiri bagajele prin toată camera, doar că nu mai vezi pe nimeni în cameră (dă un aspect neplăcut) ai dulap cu cheie unde poţi să îţi pui lucrurile tale şi spală mereu vasele pe care le foloseşti nimeni nu este obligat să îţi spele vasele pe care le-ai folosit şi apropo poţi să foloseşti detergentul de vase nu te costă pe nimic.:)
            4. Fă-ţi bagajele din timp: Nu aştepta ultimele ore să îţi faci bagajele, de cele mai multe ori eşti nevoit să pleci fie dimineaţa fie seara târziu, dar de fiecare dată pică cand lumea doarme. O parte din turiştii pe care i-am intalnit îşi faceau bagajele cand lumea nu dormea să nu deranjeze turişti care dorm şi o parte care îşi faceau bagajele când somnul este mai dulce. Dacă te pui şi tu în locul aceluia care doarme  nu cred că ţi-ar placea ca cineva să te trezească din somn. Un alt sfat care ţi-l pot da este să eviţi pungile din plastic pentru că fac mult zgomot şi este destul de iritant.
            5. Foloseşte un singur pat: Nimic nu este mai iritant decât când altcineva iti foloseste patul, cum poate să fie atât vina recepţionerului cât şi vina călătorului care îşi alege patul după ureche sau când o persoană foloseşte mai multe perne sau plapume pe care le ia de pe patul vecin când vede că nimeni nu stă în el.
            6. Ai laptop sau ipod: Nu trebuie să asculţi la maxim melodia preferată de la ipod ca să adormi, poate altcuiva poate nu îi place audă zgomot şi vrea să adormă în liniste. Dacă vrei să vezi un film sau să vorbeşti pe skype foloseşte camera comună sau curtea interioară.       
          7. Nu fă sex în camera mixta: Vorbesc serios. Pentru asta există camera matrimonială e mai scump decât la dormitor, dar măcar ai parte de intimitate.
             Cred ca nici o regulă de mai sus nu este greu de respectat, dar cu toate acestea, este uimitor cât de mulţi oameni uită aceaste simple reguli. Amintiţi-vă că nu sunteţi singuri în hostel. Eşti înconjurat de oameni care au nevoi diferite. Fiţi conştienți de asta. Tot ce-mi amintesc despre oamenii care m-au trezit a fost că au fost tare nepoliticoşi. Lasă oamenii să plece cu amintiri bune despre tine, să nu îşi amintească cum o persoană X sau Y le-a stricat noaptea sau chiar vacanţa.

4 Responses to Reguli de conduită în Hostel

  1. Salut ! E prima data cand voi sta intr-un hostel si am o intrebare: cum sa procedez cu trezitul dimineata ? Avionul pleaca la 12, deci trebuie sa ma trezesc pe la 8 si nu stiu daca pot sa-mi las alarma telefonului pornita, ca nu cumva sa-i deranjez pe ceilalti. Sau sa-mi las telefonul impreuna cu portmoneul la receptie, pentru ca am inteles ca au un serviciu de pastrare pentru valuables.

  2. Salut Mihai scuze ca iti raspund mai tarziu doar acuma am vazut commentul tau. Depinde de cate persoane sunt in camera poti sa iti pui telefonul sa sune, dar eu iti recomand sa ii spui la receptioner sa vina sa trezeasca la ora 8:). De regula receptionerii sunt prietenosi si vin sa te trezesca deci nu ar fi nici o problema. Cazare si distractie placuta!:)
    Toate cele bune si daca mai ai nevoie de info nu ezita sa imi trimiti commenturi:)

  3. Multumesc pentru raspuns. :)

    Plecarea e in 24 nov, voi reveni dupa cu impresii. Sper sa fie o experienta placuta. :)

  4. Cu placere :) si eu sper sa te simti bine:)

Totul despre Hostel