Egiptul si Grecia mizeaza pe turism



Masuri disperate, pentru tari in care conflictele au adus turismul in pragul unui dezastru. Grecii incearca sa reintoarca turistii, dupa dezastrul de anul trecut, provocat de violente si greve.


"Taxele de decolare, de aterizare si de sedere a avioanelor pe toate aeroporturile internationale vor disparea de la 1 aprilie pana la sfarsitul anului", a declarat Nikos Diakolios, reprezentantul ambasadei Greciei.

Ceea ce inseamna ca o buna parte din suta de euro, pe care fiecare turist o platea ca taxa aeroportuara, ar trebui sa dispara. Agentii romani de turism fac deja schimbarile.

"Creta. Tariful initial a fost de 329 de euro. Am obtinut o reducere in prezent de 17%, astfel ca avem un tarif de 279 de euro", a declarat Gabbriela Rachiteanu, reprezentantul unei agentii.

Si imaginile tulburatoare ale revoltelor din Cairo au lasat o amprenta greu de sters. Egiptenii par hotarati sa lupte pentru fiecare turist pierdut.

Excelenta Sa, doamna ambasador a Egiptului, apreciaza ca romanii care aleg tara sa drept destinatie vor fi de-a dreptul rasfatati. Pe langa masurile autoritatilor in turism, si hotelierii au operat propriile reduceri. Asa ca pretul pachetelor va scadea cu 70 pana la 100 de euro.

Iata primele efecte - Hurgada, de la 693 la 585 de euro. Sharm al Sheik, de la 418, la 375 de euro.

Si turismul tunisian e la rascruce. Granita cu Libia, aflata in plin razboi, dar si conflictele interne au facut ca turistii sa faca stanga-mprejur.

"Anul trecut pe vremea aceasta puteam vorbi de mii de turisti. Din cauza situatiei conflictuale, situatiei sociale, rezervarile s-au oprit total in primele 3 luni ale anului", a declarat Traian Badulescu, membru ANAT.
Preturile au scazut aproape la jumatate intr-o tara in care numarul turistilor dubla numarul locuitorilor.

Totul despre Hostel