Nemtii refuza litoralul romanesc



"Aveti preturi prea mari pentru serviciile oferite"! Este observatia rusinoasa pe care ne-o fac marii tour-operatori germani. Nemtii ne ameninta ca, daca nu scadem tarifele la hotelurile de pe litoral, riscam sa pierdem toate contractele cu ei.

Fara straini, marea va deveni si-n aceasta vara o destinatie de weekend pentru romani.

O camera la un hotel de patru stele din Mamaia costa in timpul verii 90 de euro. Cam la fel ca in Bulgaria sau Grecia. Diferenta este insa ca acolo vi se asigura trei mese pe zi sau all-inclusive. In schimb, aici nu beneficiati decat de micul dejun.

Asta au observat si reprezentantii TUI, unul dintre cei mai mari tour-operatori din Germania, care anual ar putea aduce pe plajele din Romania zeci de mii de turisti. Nu o face insa pentru ca suntem scumpi, avem servicii de proasta calitate, angajati neinstruiti si plaje murdare.

Si nu sunt singurii care ne aduc reprosuri. Dertour, un alt tour-operator german, care vara trecuta ne-a trimis 3.000 de nemti, ar putea ocoli piata romaneasca.

In plus, la noi, sezonul inseamna iulie si august. Cu toate ca hotelierii sunt obligati sa tina deschis in intervalul 1 mai - 30 septembrie, putini tin cont de asta.

Pe de alta parte, hotelierii se apara si spun ca lista de probleme e mult mai lunga.

Vara trecuta, litoralul romanesc a primit 1.300.000 de turisti. Dintre acestia, doar 10.000 au fost straini.
Interesant este insa ca, in timp ce marii tour-operatori incearca sa-i convinga pe nemti sa vina la noi, un roman stabilit la Berlin reuseste mai mult cu propria lui agentie de turism. Numai anul trecut ne-a trimis 1.250 de turisti germani, de sase ori mai multi decat grupul TUI.

One Response to Nemtii refuza litoralul romanesc

  1. Pai cred si eu, ne meritam soarta. Toti maresc preturile de la an la an si conditiile sunt vai de ele. Mai bine te duci la bulgari si acolo ai hoteluri si plaji foarte frumoase mai ales la preturi de 2 ori mai mici decat ale noastre. Mi-e scarba de tara asta

Totul despre Hostel