Cele mai bune modele de hosteluri din Romania

     
Romania este tara tuturor posibilitatilor si ma bucur ca Ministerul Turismului a promulgat noua ordonanta prin care dispare denumirea de ,,hoteluri pentru tineret" fiind inlocuita cu denumirea de ,,hostel", astfel intram si noi in randul lumii in bransa hosteliera.

        Fiind un domeniu relativ nou la noi in tara, poate fi cel mai bun lucru pentru turismul romanesc deoarece in primul rand putem profita de cunostintele pe care hostelurile internationale le ofera, in al doilea rand desi avem  un numar mic hosteluri fata de alte tari  europene, pot sa concureze lejer in fata hotelurilor de 1,2 stele din toate punctele de vedere: receptie, cazare, atmosfera, curatenie si locatie.
    
       Asadar am luat 3 hosteluri pe care le consider eu, drept model pentru cei care vor sa isi faca o idee despre cum ar trebui sa fie un hostel, cat si pentru cine isi doreste sa isi inceapa o afacere in domeniul hostelier.


     Interactiv.Profesionalism.Caracter unic - Transylvania Hostel
     Incep cu Transylvania Hostel deoarece mi-a ramas in suflet ca cea mai frumoasa exprienta de viata timpul petrecut acolo. Am lucrat inca de la deschiderea lui pana acuma 2 ani, in care am observat hostelul trecand prin multe cicluri de dezvoltare: de la un hostel necunoscut prospat deschis  pana la recunoasterea   calitatilor la nivel national prin intermediul hostelworld fiind votat cel mai bun hostel din Romania.
      Fara sa exagerez Transylvania Hostel va deveni un brand puternic pe piata hosteliera, datorita unui management profesional, cu oameni de exceptie care stiu ca turistul trebuie sa fie cat mai bine primit astfel sa ii poate oferi atat comfortul unui cazari de calitate precum si cel psihic care te face sa te simti bine primit in hostel ca si cum ai fi de ai casei, care de altfel acesta este si sloganul lor: ,,Welcome Home!"
       Daca ai drum in Cluj-Napoca, si vrei sa te simti ca acasa, recomand Transylvania Hostel cu cel mai mare drag, locul in care vei uita ca esti un turist.

Date de contact:
www.transylvaniahostel.ro
fix: 0264-443.226
mobil: 0752-418.021
e-mail:transylvaniahostel@yahoo.com

Str.Iuliu Maniu, Nr.26
Cluj Napoca, Romania

Harta Transylvania Hostel 

       Longivitate.Maturitate.Profesionalism - The Midland Youth Hostel/ Retro Hostel
      Desi sunt doua hosteluri din orase diferite The Midland Youth Hostel, Bucuresti si Retro Hostel, Cluj-Napoca sunt cele mai puternice hosteluri datorita maturitatii (mai mult de 10 ani pe piata hosteliera romaneasca) le putem considera ,,temelia" turismului hostelier din Romania, ,,parintii" promovarii conceptului de backpacking in Romania.
      The Midland Youth Hostel a fost votat 3 ani consecutiv cel mai bun hostel din Romania potrivit Hostelworld.

      Datorita profesionalismului si determinarii The Midland Youth Hostel au deja 2 hosteluri  care sunt cotate printre cele mai bune hosteluri din Bucuresti.

      Desi Retro Hostel nu este asa de activ pe Hostelworld, este deja la un alt nivel fata de multe hosteluri din Romania, acest lucru se reflecta in primul rand prin prezenta in majoritatea ghidurilor internationale precum: Let's Go, Rough Guide, European Hostel Guide si nu in ultimul rand Lonely Planet.

      Desi sunt multe asemanari intre cele doua hosteluri, cele doua difera in mod special prin serviciile oferite.
      Retro Hostel  se concentreaza in mod special pe excursii turistice de o zi : vizita la Salina din Turda, vizitarea orasului cu ghid specializat, etc. pana la pachete turistice precum: vizitarea manastirilor din Bucovina, excursii pe masivele Fagaras si Rodnei, etc.
  
      Pe cand The Midland Youth Hostel se concentreaza in mod special pe Bucuresti si ce oportunitati are turistul  pentru a se simti cat mai bine in capitala Romaniei.

      Atat Retro Hostel cat si The Midland Youth Hostel va vor primi cu bratele deschise fiind bucurosi sa va aiba ca oaspeti.
  
Date de contact:
fix: 0213-145.323
mobil: 0727-596.084
e-mail:office@themidlandhostel.com

Str.Biserica Amzei, Nr.22, Sectorul 2
Bucuresti, Romania


Harta The Midland Hostel 

Date de contact:
fix: 0264-450.452
mobil: 0755-114.989
e-mail:retro@retro.ro

Str.Potaissa, Nr.11-13
Cluj Napoca, Romania
Harta Retro Hostel

Totul despre Hostel