Noua atractie turistica din lumea araba?! Afla care e...

Arabii se pare ca vor sa surprinda lumea intreaga cu proiecte unicat care iti taie rasuflarea si care te fac sa te intrebi daca mai au limite.


Anul trecut a fost inaugurata cea mai mare cladire din lume, Burj Khalifa, tocmai in Dubai. Are 160 de etaje iar restaurantul At.Mosphere deja celebru isi are "sediul" la etajul 122.


O cina va va costa cel putin 122 de dolari iar meniul pentru o persoana in cazul in care doriti sa organizati o petrecere privata poate ajunge la 177 de dolari. O cafea costa 8 dolari iar bauturile racoritoare si snacksurile au o taxa minima de 55 de dolari!


Inspirati probabil de construirea si inaugurarea cladirii Burj Khalifa, autoritatile din Arabia Saudita au semnat finantarea Turnului Kingdom care va fi construit in orasul Jeddah si care va fi aproape dublu ca inaltime (1600 m). Noua cladire ar trebui sa fie gata in 2020, atunci cand, probabil, Cluj-Napoca va avea rangul de Capitala Culturala Europeana.



Construirea turnului presupune cheltuieli de circa 30 miliarde de dolari. Arhitectul turnului este Adrian Smith, cel care a conceput si turnul Burj Khalifa. Arhitectii spun ca parcurgerea celor 1600 de metri inaltime va dura aproximativ 12 minute (cu liftul). Inca nu se stie cu exactitate structura turnului insa cu siguranta o parte vor fi birouri, o alta parte vor fi concepute ca hotel, patru etaje vor fi spatiu rezidential iar cele mai inalte etaje vor avea ca scop producerea de energie alternativa. O alta destinatie a cladirii ar fi serviciile medicale: un milion de oameni ar putea beneficia de aceste servicii!

YouTube pune la dispozitie imagini cu cele mai inalte cladiri din lume pana in 2020:


Totul despre Hostel