Noaptea Muzeelor 2011. Programul complet al tuturor muzeelor din Bucuresti

         Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a şaptea ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei şi, de asemenea, de UNESCO, care s-a alăturat Nopţii Muzeelor în anul 2009.
         Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, instituite de Consiliul International al Muzeelor (ICOM), care are loc pe 18 mai. În anul 2011 Noaptea Muzeelor este pentru prima dată patronată oficial si de ICOM.
         Reţeaua Naţională a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului la nivel international, coordonând desfăşurarea Noptii Muzeelor în România si asigurând o promovare amplă şi coerentă a activitătilor organizate de muzeele românesti, în special prin intermediul site-ului special dedicat, noapteamuzeelor.ro.
         Muzee din Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Botosani, Brasov, Bucuresti, Buzau, Caransebes, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Dej, Deva, Galati, Giurgiu, Golesti, Gorj, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sf. Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Sinaia, Tulcea sau Targoviste isi asteapta vizitatorii in nocturna. Concerte, proiectii de filme si animatii, personaje care prind viata, ateliere pentru copii, prezentari, spectacole sau observatii  astronomice completeaza intr-un mod inedit programul acestei nopti speciale, transformand vizitarea expozitiilor organizate de muzee in experiente de neuitat.
           Peste 60 de muzee din toata tara isi asteapta vizitarorii in nocturna, in Bucuresti evenimentul avand o aploare deosebita: participa peste 20 de organizatii.
           In noaptea de 14 mai 2011, muzeele bucureştene îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive.
           Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc în anul 2011 evenimentul. Mai multe detalii pe nuitdesmusees.culture.fr
    Mai jos poti sa vezi programul detaliat pentru noaptea muzeelor din Bucuresti:





Harta muzeelor deschide din Bucuresti pentru acest eveniment

Totul despre Hostel