Cele mai ciudate plaje din lume


    Ne place sa ne raportam la plaje ca fiind un loc mirific, relaxant si plin de voie buna, dar probabil cred ca esti satul de astfel de plaje, vreau sa iti propun o alternativa la plaje comune. Desi este inca iarna iti propun sa ne gandim direct la vara si la soare privind cele mai ciudate plaje din lume.

1.Plaja cu bucati de geam

Glass Beach se afla in MacKerricher State Park, langa Fort Bragg, California. Plaja este rezultatul a ani intregi de gunoi aruncat in aceasta zona. Inca din 1949, zona era intesata cu gunoaiele americanilor, de la masini uzate, pana la resturi menajere, printre care si o multe de sticle si pahare. Abia spre sfarsitul anilor '60, autoritatile au luat masuri si au impiedicat depozitarea gunoaielor pe plaja. Acum, 30 de ani mai tarziu, Mama Natura si-a pus amprenta pe aceasta plaja. Valurile au modelat numeroasele bucati de geam in diferite forme, toate rotunjite minunat. Din acest motiv, este interzisa colectionarea de bucati de geam de pe plaja.



2.Plaja dintre lunci
Plaja Gulpiyuri se afla langa orasul Llanes din Spania. Situata intre lunci, intr-un minunat golf, ce te duce cu gandul la peisajele mirifice din basme, plaja a fost formata de apa marii Cantabrian ce ajunge aici prin fisurile grotelor din imprejur. Desi de aici nu se poate vedea oceanul, valurile se lovesc de tarmul plajei, ca prin magie.

3.Plaja cu bile de bowling
Pe coasta Californiei se afla oraselul Mendocino, faimos datorita plajei denumita “Bowling Ball Beach”. Aparent, sute de pietre s-au adunat laolalta, ca o armata de soldatei, pentru a apara coasta californiana. Cel mai ciudat aspect este ca toate rocile au aceeasi dimensiune si forma, iar distanta dintre ele este egala. Desi omul nu a avut nimic de a face cu aceasta minunatie, explicatie este foarte simpla. In urma cu milioane de ani, zona era acoperita de concretiuni formate dintr-un material foarte rezistent, care, prin eroziunea apei, a format aceste bile de bowling.

4.Cea mai aglomerata plaja din lume
Cunoscuta ca fiind cea mai mare plaja din Asia, plaja situata in golful Huiquan din Qingdao, provincia Shandong, este vizitata anual de milioane de turisti. Numita si Huiquan Bathing Beach, aceasta plaja a devenit celebra datorita apei limpezi, valurilor nu foarte inalte si nisipului fin. Plaja este foarte aglomerata la mal, deoarece multi chinezi nu stiu sa inoate. Chiar si iarna, aici sosesc numerosi turisti.

5.Plaja de pe aeroport
Aeroportul Barra din Scotia este unul dintre aeroporturi din lume unde avioanele aterizeaza direct pe plaja. Aeroportul este situat pe plaja Traigh Mhor, pe insula Barra din Scotia, iar o data pe zi, pista de aterizare dispare din cauza mareei. Stationarea pe plaja aeroportului este interzisa cand avioanele aterizeaza sau decoleaza.

6.Plaja cu apa fierbinte
Hot Water Beach este o zona turistica foarte populara din Noua Zeelanda. Anual, peste 130.000 de vizitatori sosesc aici pentru a face o baie fierbinte. Apa fierbinte poate ajunge pana la 64?C, dar pentru a va bucura de ea, trebuie sa sapati o groapa. Rezervoarele cu apa fierbinte sunt formate de vulcanii din zona si ajung rapid la suprafata. Nu uitati de lopata si galeata!

7.Plaja rece
In 2011, compania Versace va inaugura Palazzo Versace Dubai, un resort de lux ce include 169 de vile somptuoase, 213 apartamente ultra-luxoase, decorate cu mobilier Versace, spa, restaurante, club de sanatate, saloane pentru petreceri si buticuri elegante. Punctul de atractie va fi plaja rece, al carei scop este sa absoarba si sa raceasca aerul atunci cand termometrul arata 50?C. Acest lucru va fi posibil printr-o retea de conducte instalate sub nisip, ce contine un lichid de racire capabil sa absoarba caldura de la suprafata.

8.Plaja rosie
Plaja rosie se afla pe insula Maui din Hawaii si mai este cunoscuta sub numele de Red Sand Beach. Pentru a ajunge la aceasta plaja, trebuie sa urmati traseul situat pe varful unei roci, din acest motiv fiind recomandati pantofii pentru teren accidentat. Culoarea rosie a nisipului este data de taciunii rosii care inconjoara golful. Pentru o experienta unica, este necesar sa inotati in golf, insa nu va avantati in larg deoarece curentii sunt foarte puternici. Intrucat este o plaja retrasa, nudismul este des practicat.

9.Plaja cu cel mai alb nisip
Situata in golful Jervis din Australia, plaja de pe coasta de sud a intrat in Cartea Recordurilor datorita nisipului foarte alb si fin. Desi si alte plaja din zona se pot lauda cu nisip fin si deschis la culoare, plaja are ca atuu apa azurie si marimea: de 6 ori mai mare ca volum si de 4 ori mai mare ca locatie decat portul Sydney.

10.Plaja cu nisip verde
Plaja Papakolea este una dintre cele doua plaje cu nisip verde din lume. Localizata in districtul Kau din insula Hawaii, plaja are nisipul cu o nuanta unica de verde. Aceasta culoare provine de la cristalele de olivina (n.r. silicat de magneziu si fier), rezultat a activitatii vulcanice din zona.


One Response to Cele mai ciudate plaje din lume

  1. BAnuiesc ca bucatile de geam s-au erodat cat de cat, si nu te inteapa cum te inteapa cioburile de la sticlele de bere de la noi.. :)) arata superb oricum

Totul despre Hostel