Hostelworld.com: Premiile Hoscar si noile criterii de apreciere a unui hostel


Lider de piata la nivel mondial de peste 10 ani, Hostelworld.com este cel mai important sistem de rezervari online adresat tinerilor turisti cu un buget redus. Site-ul ofera rezervari online confirmate instant pentru peste 25.000 de unitati de cazare ieftine din 180 de tari din intreaga lume, peste 3,5 milioane de recenzii ale acestor unitati, ghiduri turistice gratuite atat in forma de articole, cat si in formate video si audio, o retea sociala de calatorie si multe altele. Hostelworld.com are sediul in Dublin si este detinut si operat de compania Web Reservations International Ltd.

Conform Alexa Traffic Rank, Hostelworld.com se claseaza pe locul 4,477 in topul mondial de site-uri (de ex. Hostels.com e cel de-al 25,001-lea) si este predominant popular in randul tinerilor cu varste curpinse intre 25 si 34 de ani. Desi Hostelworld.com percepe o taxa de rezervare de $2 (booking fee) si retine 10%-15% comision (deposit fee), oferirea serviciilor prin intermediul acestui sistem de rezervari e imperativa pentru reusita unui hostel independent.

Cel mai important aspect al Hostelworld.com este oferirea clientilor sai a unei platforme de recenzie a unitatilor de cazare, ce ulterior serveste in calitate de informatie de "prima mana" privind calitatea produselor si serviciilor promovate pentru potentialii clienti. Pe site sunt afisate doar recenziile din ultimele sase luni si ratingul e format in baza notelor obtinute in aceste sase luni conform urmatoarelor criterii: distractii, caracter, personal, securitate, curatenie si locatie. Incepand cu 2012, criteriul "distractii" este inlocuit cu criteriul "atmosfera", criteriul "caracter" va fi omis si vor fi adaugate doua noi criterii "valoare contra bani" si "facilitati". Aceste schimbari reflecta cerintele atat a clientilor, cat si a unitatilor de cazare. Noile criterii vor fi afisate pe site incepand cu a doua jumatate a anului curent, fiind deja implementate la momentul evaluarii unitatii de cazare de catre client.

In baza acestor criterii, luand in considerare ratingul acumulat pentru perioada intregului an, sunt acordate premiile anuale Hoscar (HOStelworld Customer Annual Ratings). In data de 6 februarie 2012, la Londra a avut loc cea de-a 9 editie a premiilor Hoscar. Premiul pentru cel mai bun hostel din Romania l-a luat JugendStube din Brasov, in 2011 acest premiu l-a luat Transylvania Hostel din Cluj Napoca.

Totul despre Hostel