Clujul pe harta cinefila a lumi datorita Tiff-ului

  Tiff inseamna pentru Cluj, deja o traditie, fiind deja ajunsa la a 11-a editie, oferind atat clujenilor cat si  a Romaniei, posibilitatea de-a transmitei lumii intregi, o imagine cultura si artistica asupra tarii noastre, prin care pretuim arta in toate formele ei pure si necontenite, astfel in perioada 1 - 10 iunie 2012, Tiff-ul va asteapta cu premiere nou-noute nationale si internationale.

Cand a inceput Tiff-ul?
 
 Tiff a ajuns la a XI-a editie si in acest timp a reusit sa-si cladeasca un nume in lumea festivalurilor cinefile internationale, ajung sa fie cel mai cel mai mare festival balcanic. In cei zece ani de existenta, TIFF a devenit un brand recunoscut in Romania nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci si pentru organizarea excelenta, atmosfera efervescenta si multitudinea de evenimente, de la seminarii si workshopuri pana la concerte si petreceri pana in zori de zi.


Care este tematica acestui an la Tiff?
  Tematica acestui an la Tiff se bazeaza pe credinta si religie, un subiect sensibil din multe puncte de vedere si orientari religioase si dogmatice, fiind considerat un subiect relativ tabu in general, unde trebuie tratat cu mult curaj si echilibru pentru a nu scandaliza, provoca sau insulta.
  Din punct de vedere a sfarsitului la romani, cel mai reprezentativ pentru mentalitatea noastra este ilustrata de Cimitirul Vesel de Sapanta, unde luam moartea in ras, fiind unici in lume astfel de cimitir, iar Tiff-ul vrea sa ilustreze acest ,,sfarsit" ilustrand pasiunea si dependenta pentru cinema si film.

Unde ma cazez pentru Tiff?
  Iti recomand hostelurile Transylvania Hostel, Retro Hostel  si City Central Hostel, toate aceste fiind foarte aproape de toate locatiile Tiff, de anul acest oferindu-va un acces destul de facil. Tin sa mentionez ca preturile pentru camera de cu 8 paturi la Transylvania Hostel este de 52 lei; City Central Hostel este de 45 de lei si Retro Hostel este 50 de lei (Retro Hostel este ocupat 100% vineri si sambata). Locurile de cazare la hostel pentru ziua de deschidere si pentru sambata gasiti doar la Transylvania Hostel si City Central Hostel, de duminica si la Retro Hostel.

Cat costa un bilet la Tiff?
Biletele pentru cea de-a unsprezecea editie a Transilvania IFF vor fi puse in vanzare incepand cu luni 28 mai 2012 la Cinema FLORIN PIERSIC, P-ta Mihai Viteazul, nr. 11, Cinema ARTA, str. Universitatii, nr. 3, Cinema VICTORIA, B-dul Eroilor, nr. 51, Casa de Cultura a Studentilor, P-ta Lucian Blaga, nr. 1, Piata Unirii, Odeon Cineplex (în incinta Polus Center) si Casa TIFF, str. Universitatii, nr. 6 (doar pentru invitati si persoanele acreditate), programul casieriilor fiind urmatorul:
Luni 28 mai - Joi 31 mai: 11:00 - 18:00;
Vineri 1 iunie - Duminică 10 iunie: 09:00 - 23:00.
Biletele de intrare au următoarele preturi:
BILETE CUMPARATE CU ANTICIPATIE (cu minim o zi inaintea proiectiei)
- Bilet de intrare obisnuit (valabil pentru o singura proiectie): 8 lei
- Bilet pentru elevi, studenti si pensionari: 6 lei (biletul se cumpara in baza prezentarii carnetului/legitimatiei de elev/student, a cardului OMNIPASS sau a talonului de pensie; la intrarea in sali se vor solicita documentele mai sus-mentionate)
BILETE CUMPARATE IN ZIUA PROIECTIEI FILMULUI
- Bilet de intrare unic (valabil pentru o singura proiectie) pentru toate categoriile de spectatori: 10 lei.
BILETE CU REGIM SPECIAL
- Bilet de intrare pentru copii si elevi: 5 lei (valabil doar pentru proiectiile de film din programul EDUCATIFF, anuntate în program)
- Bilet pentru proiecţiile în aer liber din Ursus Open Air: 7 lei
- Bilet pentru proiectiile de la Bonţida – Castelul Banffy:7 lei (02-03.06)
- Bilet pentru proiectii 3D: 15 lei
- Bilet pentru Ceremonia de deschidere: 20 lei* (Piaţa Unirii, 01.06)
- Bilet pentru Ceremonia de închidere: 25 lei* (Teatrul Naţional, 09.06)
Accesul la proiectiile Manastur Open Air este gratuit.

Cum achizitionez bilete online la Tiff 2012?
   BILETELE DE INTRARE pentru orice film, din orice locatie TIFF, pot fi obtinute de la orice casierie TIFF sau on-line prin BILET MASTER (www.biletmaster.ro)
   Inainte de a achizitiona biletele on-line, este necesar sa va inscrieti pe website-ul www.biletmaster.ro. Trebuie sa va inregistrati cu NUME, PRENUME, NUMAR DE TELEFON, ADRESA DE MAIL si PAROLA. Dupa ce completati aceste date si primiti confirmarea inregistrarii pe adresa de mail, contul dvs. este valabil si poate fi utilizat.
   Dupa finalizarea comenzii, trebuie sa selectati butonul CUMPARARE, pentru a putea accesa meniul de plata. In acest meniu va trebui sa completati toate datele cardului dvs. si datele de contact pentru a putea finaliza corect plata si pentru a evita posibilele neplaceri.
   După încheierea platii veti primi un email de confirmare, care va include informatii despre biletele achizitionate, precum si un cod de confirmare a comenzii dvs. (exemplu: 777888). Confirmarea platii sau codul de client va sunt necesare pentru ridicarea biletelor.
    Biletele achizitionate on-line pentru proiecţiile TIFF pot fi ridicate de la oricare casierie. Pentru a intra in posesia biletelor trebuie sa aveti asupra dvs. confirmarea platii primite pe mail sau codul de client si numele cu care v-ati inregistrat pe site. (exemplu: 777888/Popescu1).

Locatii Tiff 2012
    Anul acesta locatii alese pentru Tiff sunt: Cafeneaua Klausenburg - TIFF Cafe Point, Adresa:Str. Universitatii, nr. 1; Casa De Cultura a Studentilor, adresa:Piata Lucian Blaga, nr. 1-3; Casa TIFF, Adresa:Str. Universitatii, nr. 6, Telefon:0264 207 070; Castelul Banffy (Bonțida), adresa:Bonțida; Cinema Arta, adresa:Str. Universitatii 3; Cinema Florin Piersic; adresa:Pta. Mihai Viteazul, nr. 11;   
Cinema Marasti, adresa:Str. Aurel Vlaicu, nr. 3 (in spatele statiei “Arte Plastice”); Cinema Victoria,
adresa:B-dul Eroilor, nr. 51; Hotel Continental; adresa:Strada Napoca, nr. 1; Institutul Francez Cluj
adresa:Str. I.C. Brătianu, nr. 22; Manastur Open Air; adresa:In zona complexului "Nora"; Napoca 15
adresa:Str. Napoca, nr. 15; Odeon Cineplex - 1; Odeon Cineplex - 4; Odeon Cineplex - 5; Odeon Cineplex - 6; adresa:Str. Avram Iancu, nr. 492-500, Com. Floresti; TIFF art (Muzeul de Arta),
adresa:Piata Unirii, nr. 30; TIFF Lounge (Piata Unirii), adresa:Piata Unirii; Ursus Open Air, adresa:P-ta Unirii.


Sfaturi si sugestii pentru Tiff
   Ultimele doua editii ale TIFF-ului au fost pe cat de spectaculoase, pe atat de bogate si diverse in oferta de filme si de evenimente de senzatie.
   Editia din 2010 a adunat nu mai puţin de 240 de filme din 47 de tari, care au fost proiectate pe cele 13 ecrane ale festivalului, atragand peste 55.000 de spectatori in cele zece zile de festival. In 2011, 70.000 de spectatori s-au putut bucura de peste 220 de filme provenite din 45 de tari.
   De-a lungul celor 10 editii, TIFF s-a putut mandri si cu prezenta a numeroase personalitati de marca ale cinematografiei mondiale, pe care le-a onorat cu premiul pentru intreaga cariera. Printre acestea, se numara: Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Udo Kier, Vanessa Redgrave, Franco Nero, Nicolas Roeg, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Wim Wenders sau Jacqueline Bisset.
  Filme de neratat la Tiff:
# Cooking History/ Razboi si bucate (Slovacia, Cehia, Austria, Finlanda), regia Peter Kerekes.
Razboiul asa cum nu l-ati mai vazut niciodata. E un documentar straniu care evoca razboaiele secolului 20 din perspectiva bucatariilor de campanie ale armatelor angajate. V-ati intrebat vreodata ce au mancat soldatii in timpul luptelor? Sau daca victoriile sau infrangerile suferite au avut vreo legatura cu milioanele de clatite, carnati, cocosii in vin care li s-au gătit? Viu, colorat, neasteptat si emotionant.


# Whores Glory/ Gloria tîrfelor (Austria), regia Michael Glawogger. Documentarul lui Glawogger e o incursiune intr-o lume inchisa, in care se patrunde extrem de greu: aceea a bordelurilor si a prostituatelor din Thailanda, Bangladesh si Mexic. Regizorul a avut nevoie de patru ani ca sa faca acest film miscator despre o lume aberanta, revoltatoare si emotionanta.


# Little Matador/ Micul matador (Irlanda, Marea Britanie), regia Sandra Jordan si Gabriel Range. O poveste contrarianta ai carei protagonisti sunt copii care se antreneaza sa devina matadori. E vorba despre lumea spectacolelor de corida din Mexic. Baieti si fete viseaza o cariera de vedete intr-un gen de spectacole sangeroase. Promisiunea celebritatii vindeca orice sperietura si cazatura.

One Response to Clujul pe harta cinefila a lumi datorita Tiff-ului

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Totul despre Hostel