Locatii unde sa petreci de Halloween

Vine Halloweenul cu tot alaiul de la vrajitoare la monstri, de la vampiri la varcolaci, desi este o sarbatoare importata din Statele Unite incepe sa prinda bine si prin Europa, desi si noi avem sarbatoarea noastra a mortilor pe 1 noiembrie.
Pentru persoanele carora le place sa calatoaresca trebuie sa stiti ca in majoritatea hostelurilor se organizeaza tot felul de petreceri de Halloween, unde va puteti da liber imaginatiei si sa deveniti pentru o noapte orice personaj terifiand la care visati sa deveniti.

Hostelul bantuit - Carbisdale Castle, Culrain, Scotia

Situat in inima Scotiei, patria castelelor bantuite, Carbisdale Castel nu se dezice fantome sau de alte fenomene stranii si paranormale.
De la femeia misterioasa imbracata in alb (cica asa spun zvonurile) pana la sunete de cimpoaie sau de sunetele lucrurilor aruncate de fantoma atunci cand este suparata ca nu crezi in existenta ei.
Si ca sa fie totul la pachet piesajul din jurul castelului este ingrozit de frumos, fiind situat intr-o zona stancoasa acoperita de paduri sumbre si terifiante inca bantuite de fantome si vrajitoare gata gata sa te introduca in cultura lor sau in vrajile lor.

Rezervare aici
Site : Carbisdale Castel

Orasele-fantoma - Lake Tahoe, California, USA
Statele Unite sunt pline de orase-fantome fiind foste colonii miniere care au avut o dezvoltare uriasa atat timp cat au fost zacamintele de aur sau petrol si dupa ce s-au epuizat lumea pur si simplu a plecat si nu s-a mai uitat inapoi cautand o viata mai usoara in alte orase datorita declinului economic a oraselor. Un asfel de oras este si

In California se simte cel mai bine spiritul inainte de Halloween, strazile prafuite sau orasele din desertul californian unde nu vezi nici o capatenie de om.

Un asfel de oras este si orasul Bodie (fotografia de mai sus) situat in California, Statele Unite si ca acest oras sunt mult mai multe pe care le puteti vizita in noaptea de Halloween sau doar din pura pasiune de calatori.

Va puteti face rezervare la urmatoarele hosteluri de aici

Viziteaza Vampirii -
Sighisoara,Romania
Nu ar putea fi nici un loc mai potrivit sa iti petreci noaptea de Halloween decat in Transilvania (sau Tara Romaneasca), Romania.
Dar, asa cum stie toata lumea, cartea lui Bram Stoker ,,Contele Dracula" a fost de fapt bazat pe un personaj istoric real - Vlad Tepes, cunoscut pentru obiceiul lui tragerea in teapa a victimelor sale nefericite.

Sunt mai multe locatii pentru iubitorii de groaza: Castelul Bran si Castelul Poenaria - ambele resedintele lui Vlad Tepes - dar in uimitorul orasul medieval Sighisoara, se crede ca acolo a fost locul de nastere a voievodului.

Va puteti face rezervare la urmatoarele hosteluri de aici


Salem Witch Trials - Boston, USA
Oraşul Massachusetts din Salem este una dintre destinatiile importante de pe harta supranaturala a lumii. Cu toate că Europa se stie arderea vrajitoarele si exilarea lor, dar cele mai celebre cazuri de vrajitorie care au captat imaginatia raman Procesele Salem Witch din 1692.

Desi in zilele noastre, Salem este un oras linistit, merita o excursie pana din Boston pana in Salem Witch unde poti intra in atmosfera acelor locuri fascinante si tulburatoare in acelasi timp ce aminteste de un moment in care teama si superstitile jucau un rol important viata oamenilor zi de zi.

Va puteti face rezervare la urmatoarele hosteluri de aici

Monstrul din adancuri - Loch Ness, Scotia

Scotia e plina de mituri, legende si povestiri oculte. Dar nici unul nu este mai misterios decat Monstrul din Loch Ness ce a creeat multe superstitii care mai mult sau mai putin adevarate cu scopul de a atrage cat mai multi turisti.

Ca si Carbisdale Castle, (doar un pic mai departe de nord), Loch Ness este, de asemenea, un loc incredibil de impresionant - chiar si fara ,,Monstrul din Adancuri". Pe malurile sale se gasesc ruinele Castelului Urquhart, iar in apropierea sa se gaseste Boleskine House, casa uni satanist faimos, Aleister Crowley.

Va puteti face rezervare la urmatoarele hosteluri de aici


Noaptea intr-o inchisoare bantuita - Karosta Prison, Liepaja, Letonia
Cum poate sa fie surprinzatoare sederea peste noapte la un hostel? Aici aveti o sansa petreceti noaptea intr-o inchisoare ce poate fii considerata a fi chiar mai impresionanta decat Alcatraz din Statele Unite, unde poti sa dormi fie pe un pat din lemn sau fie intr-un pat de fier, unde poti avea si masa in inchisoare dupa reteta de la fostii ,,chiriasi".

Cladirea a functionat din anul 1900 pana in 1997, ce a servit ca un loc pentru persoanele militare pentru cazurile de incalcare a disciplinei si a dezertorilor. Inca din primul an acesta inchisoare i-a umilit si le-a asuprit libertatea si vointa prizonierilor tratandu-i ca pe ultimele animale.

O data cu schimbarea puterii politicii au aparut si alte tipuri de prizonieri : revolutionari, pescari, chiar subofiteri din armata tarista, dezertori din Wehrmacht-ului german si duşmani ai poporului, in timpul lui Stalin precum soldati din ambele armate: sovietica cat si letone si alti rebelii.

Si ca sa fie lucrurile si mai misterioase si inexolicabile sunt observate tot felul de fenomene stranii si paranormale precum - pasii fostilor detinuti, desurubari inexplicabile ale becurilor electrice, deschiderea inexplicabila a usilor inchise a celulelor ... dar aspectul grotesc a celulelor parca desprinse din filmele horror.

Atunci te intreb ai curajul sa stai aici ?

Rezervare: aici
Site: Karosta Prison

Vanatoarea dupa BigFoot
- Canada
De-a lungul lantului nordic Americii de Nord persista povestirile despre Bigfoot sau Sasquatch. Nenumarati vanatori,excursionisti si padurari insista ca au vazut o maimuta mare si paroasa in salbaticie mai ales in Canada.


In cele din urma, insa, doar un singur lucru e sigur: Canada este o intindere vasta de paduri si munti, practic neexplorate. Cine poate spune cu siguranta exact ca nu ar putea sa locuiasca acolo?

Va puteti face rezervare la urmatoarele hosteluri de aici

Totul despre Hostel