Orasele medievale din Romania

Orasele medievale ale Romaniei constituie destinatii de vacanta extrem de ofertante, pe toata perioada anului. Iata care sunt cele mai frumoase orase medievale ale Romaniei si ce ofera acestea turistilor care le viziteaza.

Sebes
Sebesul este unul dintre cele mai importante orase din sud-vestul Transilvaniei. Exista atestate istorice ca zona in care se afla orasul de astazi era locuita in perioada Neoliticului. In antichitate, in aceste locuri a existat o asezare dacica, apartinand de Imperiul Roman. In Evul Mediu, Sebesul a fost un centru economic si politic infloritor.

Turistii care viziteaza Sebesul au ocazia sa vada Biserica Evanghelica de secol XII, Fortareata orasului, care dateaza din secolul al XIV-lea, precum si Casa Zapolya, de secol V.

Medias
Mediasul este al doilea oras ca marime din judetul Sibiu, in Transilvania si unul dintre cele mai vechi orase din Romania, fiind atestat in secolul al XIII-lea. Orasul combina elemente arhitecturale din diverse perioade, de la gotic la renascentist, de la neoclasic la baroc. Cetatea veche (Civitas Mediensis) este una dintre cele mai mari atractii turistice si cuprinde ziduri vechi, turnuri si bastioane.
Biserica Evanghelica Sfanta Margareta este un edificiu religios de secol XV, construit in stil gotic. Peretii interiori ai bisericii au picturi murale care dateaza din secolele XIV-XV. Turistii gasesc in Medias si numeroase case istorice, precum Hann, Rosenauer, Schuller, Schuster.

Bistrita
Bistrita este orasul de resedinta a regiunii Bistrita-Nasaud, din Transilvania, Romania. Atractiile turistice acestei zone sunt reprezentante de valorile naturale (parcul dendrologic Arcalia, lacurile Colibita, Lala Mare si Lala Mic, rezervatia naturala din Muntii Rodnei, Muntele de Sare din Saratel, pestera Tausoare, precum si statiunile Sangeorz-Bai, Colibita, Piatra Fantanele si Valea Vinului.
Orasul Bistrita este unul dintre cele mai vechi orase din aceasta parte a tarii, existand atestari documentare ale colonistilor saxoni in secolul al XIII. In Evul Mediu, Bistrita era un centru comercial dezvoltat. Centrul istoric cuprinde cladiri de secol XV si XVI. Casa Silversmith, Turnul Cooper si Biserica Evanghelica Saxona sunt cateva dintre cele mai frumoase atractii.

Totul despre Hostel