Premiile Totul despre Hostel - Editia I

Totul despre hostel vine in cresterea calitatii si a recompensarii pe baze meritorii cele mai bune hosteluri din Romania, bazate pe sase criterii: curatenie, caracter, locatie, divertisment, popularitate, cei mai buni "newcomers", cele mai bune site-uri ale hostelurilor si la crème de la crème privind hostelurile din Romania asa cum puteti observa mai jos.


1.Curatenia

Curatenia are un rol destul de important in alegerea unui hostel, astfel Totul despre Hostel a decis ca cele mai curate hosteluri din Romania sunt: Felinarul Hostel din Sibiu; Kismet Dao Hostel din Brasov si Hostel Costel din Timisoara.
2.Caracter
Caracterul unui hostel spune tot despre hostelul respectiv. Este emblema ce il caracterizeaza, astfel cu cat ratingul caracterului este mai mare, cu atat hostel este mai special, mai unicat. In asa fel, cele mai bune hosteluri din Romania ce ofera o experienta inedita sunt: La Padre Hostel din Sibiu; Hostel Doors din Bucuresti si  Hostel Costel din Timisoara.
3.Locatie
Locatia pentru unii reprezinta un punct important, altii nu prea pun accentul pe ea asa de mult, dar consider ca este obligatoriu ca locatia hostelui sa nu fie sub 70% - 75%, deoarece se pierde sensul de-a sta intr-un hostel unde poti sa fii aproape de toate muzeele, restaurantele, nightlife, etc., astfel cele mai bune locatii le au hostelurile: The Old Town Hostel din Sibiu, JugendStube din Brasov si Freeborn Hostel din Timisoara.
4.Divertisment
Hostelul este recunoscut pentru caracterul lui tineresc si plin de viata. De aceea majoritatea backpakerilor ce aleg un hostel, stau pentru a se distra, pentru a socializa dar pentru a afla mai multe lucruri despre culturi si vieti diferite fata de-ale lor direct de la diversii backpakeri ce stau in hostelul respectiv. Un hostel ce are un nivel scazut de divertisment ( <75%), inseamna cel mai probabil ca la fel de bine poti sa stai intr-un hotel sau pensiune, deoarece ai parte de aceeasi interactiune cu backpakerii sau receptionerii (adica, o interactiune scazuta - foarte scazuta). Astea fiind scrise, cele mai bune hosteluri unde te poti distra la maxim sunt: Hostel Costel din Timisoara; Rolling Stone Hostel din Brasov si Transylvania Hostel din Cluj Napoca.
5.Popularitate
Popularitatea unui hostel este capacitatea hostelului respectiv de-a se pastra viu in memoria backpackerilor ce le-au trecut pragul in acesti ani, astfel devenind clientii fideli ai acelui hostel, dar si prin aparitia hostelului respectiv in diverse reviste specializate/ghiduri turistice/articole de presa scrisa si online/site-uri specializate in  hosteluri si backpaking. Cele mai populare hosteluri din Romania sunt: Midland Hostel din Bucuresti, Retro Hostel din Cluj Napoca si Burg Hostel din Sighisoara.
6.Cei mai buni "newcomers"
Poate fi destul de greu sa te afirmi pe un business nou din postura de nou venit, dar totusi JugendStube Hostel din Brasov (castigator al premiului Hoscar de cel mai bun hostel din Romania in 2012 , fiind pe piata doar de un an)  reprezinta ca vointa si dorinta de-a reusi este mai puternica decat orice. Felicitari JugendStube Hostel! De asemenea trebuie nominalizate si hostelurile: Hostel Holland din Bacau, Hostel Costel si Freeborn Hostel din Timisoara, care au crescut intr-un an cati altii in zece!
7.Hostel website
Acest business este axat in principal pe serviciile de cazare, astfel prima impresie conteaza cel mai mult in atragerea clientilor si a backpackerilor la hostelul respectiv. Cu cat un hostel are un site mai prezentabil, cu un design placut si usor de navigat, cu atat backpackerii vor fi inclinati sa aleaga hostelul cu site-ul atractiv in defavoarea unui hostel ce are site neatractiv si greoi de navigat. Cele mai bune site-uri ale hostelurilor din Romania sunt: Flying Time Hostel din Sibiu; Kismet Dao Hostel din Brasov si Hostel Costel din Timisoara.
8."La crème de la crème" a hostelurilor din Romania
Fara a mai sta prea mult pe ganduri, cele mai bune hosteluri din Romania, in viziunea noastra sunt hostelurile: Rolling Stone Hostel din Brasov, Felinarul Hostel din Sibiu, La Padre Hostel din Sibiu, Hostel Doors din Bucuresti, Midland Hostel din Bucuresti, Hostel Costel din Timisoara, Freeborn Hostel din Timisoara, Retro Hostel din Cluj Napoca si Transylvania Hostel din Cluj Napoca. Insa Totul despre Hostel, considera cel mai bun hostel din Romania, la ora actuala este Kismet Dao Hostel din Brasov, datorita profesionalismului oamenilor care lucreza in hostel, caracterului hostelului si a sentimentului de acasa pe care ti-l ofera Kismet Dao Hostel.

Totul despre Hostel